Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Mesajul emoționant al unei eleve de clasa a VIII-a, către ministrul Educației: Doamna ministru, ați spus că se vor lua toate măsurile, ca vom fi în siguranță. Serios? Ne obligați să stăm două ore în sălile de examen cu mănuși și măști, cu sufletele pline de emoție, de teamă, de furie!
SERPICO CRAIOVA

Mesajul emoționant al unei eleve de clasa a VIII-a, către ministrul Educației: Doamna ministru, ați spus că se vor lua toate măsurile, ca vom fi în siguranță. Serios? Ne obligați să stăm două ore în sălile de examen cu mănuși și măști, cu sufletele pline de emoție, de teamă, de furie!

Ministerul Educației a decis ca școlile sa ramana inchise până în septembrie 2020. Excepție fac elevii de clasa a VIII-a și a XII-a. Ei vor susține examenele naționale la școală. Aproximativ două săptămâni, zilnic, circa 350.000 de copii vor fi pe străzi. Ei și părinții lor! Ei sunt obligați să meargă la școală! Cu orice risc…

“Ma bucur pentru toti copiii care vor ramane pana in septembrie acasa. Se vor putea proteja, își vor putea proteja familiile! Noi, elevii claselor a 8-a si a 12-a, nu vom putea face asta! De pe 2 pana pe 12 iunie, noi ne vom reintoarce la scoala. Apoi vom susține examene! Nu contează ce este in sufletul nostru, nu? Nu contează ca doar unii dintre noi au putut sa invete cât de cât in perioada asta!

Eu fac parte din categoria copiilor care a avut șansa sa facă lecții online. Din fericire, am profesori buni, am si calculator, am si internet! Dar alți colegi? Acei colegi care încă ,,învața la lumânare”? Cu ei ce se va întâmpla? Acei colegi care au acasa părinți bolnavi, izolati, internați, la ei v-ați gândit? Acei colegi care in perioada asta și-au pierdut poate bunicii… ce credeți ca simt? Sau colegii au părinții izolați in tari străine… ce credeți ca este in sufletul lor?

Doamna ministru, ați spus ca se vor lua toate măsurile, ca vom fi in siguranța. Serios? Cum veți putea face asta? Ne faceți o surpriza și ne pregătiți mijloace de transport igienizate? Vom beneficia cu totii de sali dezinfectate, de grupuri sanitare curate? Inclusiv colegii care încă mai merg in curtea școlii la wc? Sau doar ne bagati câte 10 in clasa și ati rezolvat problema?

Mi-as fi dorit sa văd ca va pasa, sa văd ca aveți înțelepciunea, puterea sa faceți orice e omenește sa ne protejați și pe noi, pe cei de-a 8-a și a 12-a!!!
Alte state au găsit soluții și pentru copiii care urmau sa sustina examene! Dumneavoastra nu ați fost in stare! Ne obligați sa stam doua ore in sălile de examen cu mănuși și masti, cu sufletele pline de emoție, de teama, de furie!
Va multumim!!!”, a scris pe Facebook Patricia Popescu.

Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar”, a anunțat președintele Klaus Ioahnnis. Până la vacanța de vară care începe în 12 iunie “vor continua formele de învățământ la distanță”, iar elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. Singurii care “vor putea” reveni la școală sunt elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, care între 2-12 iunie se vor putea pregăti în clase cu profesorii pentru examenele naționale.

si_noi_suntem_copii

si_noi_avem_parinti

si_noi_avem_bunici

totul_va_fi_bine_

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

28 MARTIE | IQ DIGITAL Summit CRAIOVA. De ce va fi o zi de neratat pentru antreprenorii și comunitatea de business din sudul României?

Dragoș Stanca, fondatorul UPGRADE 100 anunță cel mai asteptat eveniment dedicat transformării digitale: Seria IQ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.