Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Primul scandal major din aceasta campanie
SERPICO CRAIOVA

Primul scandal major din aceasta campanie

PNL Dolj cere interzicerea lansării de carte la Craiova a liderului mișcării politice România Mare în Europa George Simion, eveniment aflat in desfasurare la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”. Liberalii au depus miercuri o sesizare către Biroul Electoral Județean în acest sens.

“PNL Dolj ia act de o încălcare gravă a legii electorale prin organizarea unei activități cu caracter politic de către Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova: un volum cu un conținut defăimător la adresa unor candidați la alegerile prezidențiale va fi lansat de către o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj. Atât Consiliul Județean Dolj, cât și biblioteca sunt conduse de PSD prin Ion Prioteasa și Lucian Dindirică (consilier local PSD Craiova).

Prin organizarea și susținerea materială a lansării volumului “Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu” scris de George Simion. Cerem explicații Consiliului Județean Dolj și managerului Bibliotecii “Alexandru și Aristia Aman” pentru politizarea unei instituții publice, implicarea directă în campania electorală prezidențială și cheltuirea fondurilor publice în scop partinic. Acest aspect a fost semnalat și de către liderul consilierilor județeni PNL, Călin Cosmin, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi la sediul PNL Dolj.

Stefan Stoica, presedinte PNL Dolj.

Evenimentul finanțat din bani publici reprezintă o grava încălcare a legii nr 334/2006 privind finanțarea activităților politice și a campaniilor electorale. Conform legii este considerat material de propaganda electorală orice material scris, audio sau video, care îndeplinește următoarele condiții:
a) se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri sau referendum, clar identificat;
b) este utilizat în perioada campaniei electorale, stabilită potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor;
c) are obiectiv electoral şi se adresează publicului larg;
d) depăşeşte limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului.

Aceste aspecte a fost semnalate și de către liderul consilierilor județeni PNL, Călin Cosmin, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi la sediul PNL Dolj. Având în vedere toate acestea, PNL Dolj a depus astăzi o sesizare către Biroul Electoral Județean care este obligat să analizeze situația și să dispună măsuri conform legii”, arata președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica.

De cealalta parte, Mișcarea politică România Mare în Europa consideră că acest demers al PNL Dolj este un abuz menit să descurajeze studiul istoric și analiza critică a societății românești în lucrări de specialitate. “Lucrarea pe care liberalii vor să o interzică în spațiul public reprezintă o radiografie a situației politice, economice și sociale din România ultimilor 30 de ani, prin prisma unor experiențe directe și a unor analize riguroase ale autorului”, justifica actiunea Mișcarea politică România Mare în Europa.

Se pare că PNL merge pe calea deschisă de PSD, încercând din răsputeri să blocheze accesul la informații într-o menghină a cenzurii. Politrucii din politică nu trebuie să intervină în conținutul cărților cu interpretările lor fanteziste. Ei se zbat în continuare să ne bage pumnul în gură ca veritabile comisii de cenzură, uitând că ne-am câștigat în ’89, prin sânge, dreptul la exprimare liberă”, sustine George Simion, lider al mișcării politice România Mare în Europa.


Cine este George Siomion, AICI

Sesizarea PNL Dolj catre BEJ ar fi fost respinsa.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Filarmonica Oltenia: Dezbatere de interes public- Efectele devastatoare ale drogurilor, speakeri Cătălin Țone, expert antidrog, si Diana Stănculeanu, psihoterapeut

Speakerii Cătălin Țone, expert antidrog, si Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.