Ultimele știri
Acasă / Administratie / Austria este de acord ca România și Bulgaria să intre în spațiul Schengen cu aeroporturile, scriu ziarele din Austria

Austria este de acord ca România și Bulgaria să intre în spațiul Schengen cu aeroporturile, scriu ziarele din Austria

Austria face un prim pas în ceea ce privește acceptarea României în spațiul Schengen. Oficialii guvernamentali ar fi de acord ca România și Bulgaria să intre în spațiul de liberă circulație cu aeroporturile și numai dacă acceptă anumite condiții, scrie presa din Austria care citează surse guvernamentale.

Premierul român anunță că Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește Spațiul Schengen și că românii nu vor mai sta la cozi pe aeroporturi.

Ministrul de interne din Austria e pregătit să relaxeze dreptul de veto în ceea ce privește aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen, cel puțin în ceea ce privește traficul aerian, scriu două ziare din Austria – ”Kurier” și „Kleine Zeitung” – care citează surse guvernamentale, potrivit EuropaFM. Oficialii austrieci cer însă controale mai stricte la frontiere, dar și acceptarea unor solicitări de azil care vin în special de la afgani și sirieni.

Frontierele terestre își vor păstra însă actualul statut.

Ce se poate schimba? Pasagerii din România și Bulgaria nu vor mai fi nevoiță să facă acel control al pașapoartelor pe aeroport în cazul zborurilor în interiorul Uniunii Europene, iar identificarea lor se va face la check-in.

Nu se știe când va fi luatăo decizie în acest sens. O ședință extraordinară a Consiliului JAI ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii decembrie,

Ministrul austriac de interne va merge luni în Slovenia, unde se întâlni cu ministrul român de Interne, Cătălin Predoiu, dar și cu alți reprezentanți ai statelor implicate pentru a discuta despre condițiile privind aderqarea la Schengen

”Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România”, a scris premierul pe Facebook. Marcel Ciolacu a amintit că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene și că autorităile au făcut eforturi mari în ultimele luni pentru a ajunge în acest punct.

”Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit”, a menționat prim-ministrul român.

(Sursa foto: Shutterstock)/EuropaFM.ro

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.