Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / VIDEO. Cum a izbucnit incendiul din Craioviţa Nouă

VIDEO. Cum a izbucnit incendiul din Craioviţa Nouă

Un incendiu violent a cuprins, joi dimineaţa, mansardele a trei blocuri din cartierul craiovean Craioviţa Nouă. În total, 26 de locuinţe au fost distruse în totalitate de flăcări. Pompierii au intervenit cu nouă autospeciale cu apă şi trei autospeciale de lucru la înălţime, însă nu au putut să oprească înaintarea flăcărilor. Două persoane au suferit arsuri, iar alte două atacuri de panică. Locatarii din cele trei blocuri afectate de incendiu au acuzat pompierii că au venit târziu şi nepregătiţi, scrie gds.ro

Acuzaţiile au fost respinse de şeful ISU Dolj, care a explicat că a fost vorba de o intevenţie dificilă. De altfel, pompierii au reuşit să localizeze incendiul în jurul orei 11.30. Apoi au început lichidarea ultimelor focare de incendiu, adică să intre în fiecare apartament sau garsoanieră şi să verifice dacă există foc.Locatarii din cele trei blocuri de pe strada Aristizza Romanescu au trăit clipe de coşmar încă de la prima oră a dimineţii. În jurul orei 8 mansarda unuia dintre blocuri a fost cuprinsă de flăcări, se pare, din cauza unei candele aprinse şi lăsate nesupravegheată.

Flăcările s-au extins cu repeziciune şi la celelalte mansarde, în mai puţin de 30 de minute ultimul etaj de la cele trei blocuri ardea ca o torţă, iar fumul se vedea de la zeci de kilometri.De precizat că extinderea focului a fost posibilă din cauza formei în U în care sunt amplasate cele trei blocuri. Clădirile sunt atât de lipite între ele, încât geamurile unora dintre apartamente sunt cu greu vizibile, nemaivorbind de lipsa de lumină naturală.

Cum a obţinut constructorul autorizaţie de construire este o întrebare la care autorităţile ar trebui să găsească rapid un răspuns. Blocurile au fost ridicate în perioada 2006 – 2008 atunci când primar era Antonie Solomon, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Locatarii, nemulţumiţi de intervenţia pompierilor la blocurile-torţă VEZI AICI

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.