Ultimele știri
Acasă / Administratie / În plină revoltă a fermierilor, UE face un pas în spate. Ce măsură importantă se află pe masa Bruxelles-ului

În plină revoltă a fermierilor, UE face un pas în spate. Ce măsură importantă se află pe masa Bruxelles-ului

După valul de proteste care a cuprins Europa, Comisia Europeană face un pas în spate. Dacă până acum normele UE îi obligau pe fermieri să lase 4% din suprafața terenului necultivat pentru a proteja mediul, acum reprezentanții de la Bruxelles anunță că agricultorii ar putea să cultive 7% din suprafața fermei cu ce culturi vor, însă fără să folosească pesticide.

Din cauza pierderilor uriașe, la unison, marile sindicate ale fermierilor și mai multe state europene, inclusiv Franța și România, au cerut o prelungire a acestei derogări, relatează Realitatea PLUS.

Comisia Europeană analizează deja măsura. În paralel, reprezentanții de la Bruxelles analizează dacă măsura prin care produsele agricole ucrainene erau scutite de taxe ar trebui să continue. Totul, în condițiile în care fermierii europeni denunță afluxul de importuri ieftine. Concurența importurilor ucrainene și normele cu privire la terenul lăsat nelucrat se numără printre principalele revendicări ale fermierilor care au protestat în ultimele săptămâni în Franța, Germania sau România.

Pentru cele mai importante știri ale zilei, dați LIKE paginii noastre de Facebook!

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.