Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Festivalul Internațional „Craiova Muzicală” – ediția 49, 5 – 17 decembrie 2022

Festivalul Internațional „Craiova Muzicală” – ediția 49, 5 – 17 decembrie 2022

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ”CRAIOVA MUZICALĂ”, ajuns anul acesta la ediția 49, propune o călătorie sonoră alături de artiști reputați din AUSTRIA, UCRAINA, ELVEȚIA ȘI ROMÂNIA. Vor avea loc 8 concerte și recitaluri de factură diversă, de la vocal-simfonic, la muzică de cameră, rock simfonic și colinde.

Festivalul va începe în data de 5 decembrie 2022, ora 19:00, cu Octetul Filarmonicii Oltenia Craiova condus de violonistul CRISTIAN PINTILIE, care va interpreta muzica melodioasă scrisă de Franz Schubert. Vineri, 9 decembrie, dirijorul austriac FRIEDRICH PFEIFFER, pianistul craiovean MIHAI DIACONESCU și Orchestra simfonică vor încânta publicul cu lucrări din creația compozitorului romantic Piotr Ilici Ceaikovski.

VIȚA DE VIE Simfonic va fi cu siguranță un concert care va atrage adepții muzicii de fuziune, dar și fanii trupei lui Adrian Despot. Suita pentru pian ”Odesa – a musical walk through a legendary city” de VADIM NESELOVSKI din Ucraina va fi cântată de compozitor în penultima seară a festivalului, încărcătura emoțională fiind una specială, de solidaritate cu toate victimele de război, informeaza Ramona Bădescu, Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

Evenimentul se va încheia grandios, pe 17 decembrie, de ZIUA FILARMONICII (118 ani de înființare), cu ”Gloria” de Vivaldi și ”Triplul concert” de Beethoven, sub bagheta lui NICOLAE MOLDOVEANU, dirijor elvețian de origine română. Soliștii care vor evolua alături de Orchestra simfonică și Corala academică ale Filarmonicii ”Oltenia” Craiova vor fi IOANA CRISTINA GOICEA (vioară), ȘTEFAN CAZACU (violoncel), MIHAI UNGUREANU (pian), IRINA IORDĂCHESCU (soprană) și CLAUDIA CODREANU (mezzosoprană).


Biletele se pot procura online accesând link-ul https://www.entertix.ro/g/607/filarmonica-oltenia.html

sau se pot achizitiona de la agenția filarmonicii, din Calea Unirii 16, luni-vineri, orele 10:00-18:00. Rezervări și detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698. Prețuri bilete: 40/ 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori).

Agenția de bilete este închisă în zilele de 30 noiembrie, 1 și 2 decembrie 2022.

http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.