Ultimele știri
Acasă / Diverse / Noua Zeelandă va interzice țigările pentru următoarele generații. Planul prin care vrea să elimine fumatul până în 2025
SERPICO CRAIOVA

Noua Zeelandă va interzice țigările pentru următoarele generații. Planul prin care vrea să elimine fumatul până în 2025

Noua Zeelandă va interzice fumatul pentru următoarele generații, astfel încât cei care au în prezent vârsta de 14 ani sau mai mică nu vor putea niciodată să cumpere legal tutun. Noua lege prevede că vârsta legală pentru fumat va crește în fiecare an, a anunțat ministrul asociat al sănătății, dr. Ayesha Verrall, relateaza digi24.ro

„Aceasta este o zi istorică pentru sănătatea poporului nostru”, a declarat dr. Ayesha Verrall.

Guvernul a anunțat creșterea vârstei legale pentru fumat dar și alte măsuri în încercarea de a face fumatul inaccesibil, și astfel Noua Zeelandă să rămână fără fumători în următorii patru ani. Alte măsuri includ reducerea cantității legale de nicotină din produsele din tutun la niveluri foarte scăzute, reducerea magazinelor în care țigările ar putea fi vândute în mod legal și creșterea finanțării serviciilor care luptă cu această dependență. Noile legi nu vor restricționa vânzările de țigări electronice, scrie The Guardian.

„Vrem să ne asigurăm că tinerii nu vor începe niciodată să fumeze, așa că vom transforma în infracțiune vânzarea sau furnizarea de produse din tutun tinerilor. Tinerii care au vârsta de 14 ani la intrarea în vigoare a legii nu vor putea niciodată să cumpere tutun în mod legal”, a spus Verrall.

11,6% dintre toți neozeelandezii cu vârsta de peste 15 ani fumează, o proporție care crește la 29% în rândul adulților maori indigeni. Guvernul se va consulta cu un grup de lucru pentru sănătate maori înainte de a introduce legislația în parlament.

Noile reguli au fost bine primite de experții în sănătate publică. „Noua Zeelandă este din nou lider în lume – de data aceasta cu un plan de implementare pentru 2025, fără fumat – și schimbă regulile jocului”, a declarat Dr. Natalie Walker, directorul Centrului de Cercetare a Dependenței de la Universitatea din Auckland. Reducerea nicotinei din țigări este o premieră mondială, a spus profesorul de sănătate publică Chris Chrislen. Din punct de vedere al sănătății, „toate dorințele mele s-au împlinit”, a spus el, potrivit digi24.ro.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.