Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Noul stadion din Târgu Jiu a fost selecționat pentru a candida la Premiul Versailles Sports 2020
SERPICO CRAIOVA

Noul stadion din Târgu Jiu a fost selecționat pentru a candida la Premiul Versailles Sports 2020

Secretariatul Premiului Versailles a introdus stadionul Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu Jiu pe lista scurtă a celor 10 candidați la nivel mondial pentru Premiul Versailles Sports 2020. Juriul reunește personalități din mai multe discipline: arhitecți de renume mondial, bucătari cu trei stele și oameni influenți din lumea culturală și artistică. Criteriile folosite de juriu pentru a selecta cele mai frumoase incinte sportive includ inovația, creativitatea, reflectarea moștenirii locale și eficiența energetică.

Premiul ​​Versailles pentru Sport, creat de Organizația World Prix Versailles, este o serie de decernări care onorează cele mai remarcabile facilități sportive dintr-o perspectivă a arhitecturii lor interioare și exterioare. Competiția transmite un mesaj de durată cu privire la rolul crucial, universal, jucat de aceste facilități în încurajarea schimburilor sociale, economice și culturale.

Premiul ​​Versailles pentru Sport este organizat în asociere cu UNESCO și Uniunea Internațională a Arhitecților.

Adrian Cioroianu

“O surpriză? Nu chiar! // Un succes real al unor arhitecți români

Dragi prieteni,
cu bucurie vă anunț că proiectul noului stadion (relativ recent inaugurat) din #TârguJiu a fost selecționat pentru faza finală a Premiilor Versailles (categoria Sport), ediția 2020.

Stadionul “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu a fost proiectat de o firmă din București, aceeași care a mai proiectat și stadioanele din Cluj sau Craiova.

Premiile Versailles pentru Arhitectură și Design se acordă anual, după analiza unui juriu foarte select, în parteneriat cu #UNESCO și cu Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA). Există, desigur, mai multe categorii – de la clădiri de locuit la centre comerciale, sportive etc.

Trebuie spus că selecția mondială reține anual maximum 10 candidaturi. Așadar, simplă prezența în faza finală înseamnă prezența într-un Top 10 al celor mai interesante creații!

Am primit în această săptămână vestea bună și, desigur, în ultimele zile cu plăcere am transmis-o autorităților din București. Dar cea mai simpatică discuție am avut-o, desigur, cu primăria din Târgu-Jiu!🙂 (detalii, altădată 🙂).

Mulțumesc echipei mele pentru maniera în care a gestionat dosarul (termenele limită s-au prelungit până pe 10 iulie a.c., din cauză de covid etc.), dar mai ales felicitări arhitecților care au proiectat (și) acest centru sportiv din Târgu-Jiu! Rezultatele, peste câteva luni”, a anunțat istoricul Adrian Cioroianu, ambasador al României pe lângă UNESCO.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

O nouă categorie de angajați români va beneficia de carduri cadou peste doar câteva zile. Tichete de până la 300 de lei pentru 8 Martie

Este vorba despre doamne, care sunt recompensate de unii angajatori, cu ocazia zilei de 8 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.