Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Clubul sportiv Universitatea Craiova anunță un boicot total pentru firmele din Austria, după votul negativ acordat României
SERPICO CRAIOVA

Clubul sportiv Universitatea Craiova anunță un boicot total pentru firmele din Austria, după votul negativ acordat României

Pe rețelele de socializare există deja un val de comentarii negative la adresa Austriei și a companiilor austriece. Universitatea Craiova a anunțat un boicot total al companiilor austrice partenere, după votul negativ primit de România în procesul aderării la Spațiul Schengen.

„Clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMW-Petrom”, se arată pe pagina de Facebook a clubului sportiv, citat de Euronews România. Vezi AICI

„Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!“, au mai precizat reprezentanții Universității Craiova.

Companiile austriece se tem de sancțiuni

Două bănci din Austria, jucători importanți și în piața autohtonă, reacționează pe Facebook după votul de astăzi împotriva României.

Erste Group, care în România funcționează sub brandul BCR regretă rezultatul votului de astăzi și transmite că “un drept de veto este cea mai puternică poziție pe care o poate adopta un stat membru al UE la vot. Presupunem că guvernul austriac a cântărit acest pas cu mare atenție și respectăm faptul că trebuie să ia în considerare și preocupările de securitate.

Și Raiffeisen Bank a reacționat după blocajul Austriei pentru aderarea României la Schengen. Oficialii băncii austriece se arată surprinși de decizia Vienei, dar precizează că nu comentează „decizii cu caracter politic”. Sunt primele reacții ale unor companii austriace care desfășoară operațiuni în țara noastră.

Vezi reacția RaiffeisenBankRomania

sursa:www.euronews.ro

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”

Comandat de PSD Dolj, executat de HV MEDIA PRODUCTION SRL, CUI mandatar financiar 21240002. Peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.