Ultimele știri
Acasă / Administratie / Poluare pe Dunăre pe o lungime de 6 km până la ecluza Porțile de Fier I. Apele Române Jiu acționează pentru stoparea poluării cu petrol

Poluare pe Dunăre pe o lungime de 6 km până la ecluza Porțile de Fier I. Apele Române Jiu acționează pentru stoparea poluării cu petrol

Din primele date este vorba despre irizații petroliere. Apele Române Jiu acționează pentru stoparea poluării cu petrol de pe Dunăre. Mai multe echipe din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți acționează pe Dunăre, încă de la primele ore ale dimineții, pentru limitarea undei de produs uleios și stoparea propagării acesteia în aval. Intervenția se desfășoară pe sectorul aval de PFI cuprins între km fluviului Dunărea 941 Gura Văii și km 925 localitatea Șimian și constă în împrăștierea a 1450 kg Spill Sorb și 50 de metri baraj plutitor absorbant.

Cei 30 de membri ai Apele Române Jiu au acționat cu ajutorul unei nave și a două ambarcațiuni, punând atât materialul absorbant, cât și monitorizând zona aval și amonte PF II. În urma verificărilor efectuate de către reprezentanții S.G.A. Mehedinți, pe sectorul sus-menționat se mai observă irizații de produs uleios.

Intervenția este coordonată de către directorul Apele Române Jiu împreună cu cel al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți. În funcție de evoluția situației, vom reveni cu informații suplimentare, informeazaApele Române Jiu.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Revoltați de oferta Guvernului, 10.000 de profesori au plecat spre Cotroceni. Vor fi primiți de Klaus Iohannis

UPDATE. Profesorii continuă greva marți, 6 iunie, când se încheie mini-vacanța, au anunțat liderii sindicali …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.