Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Noaptea Muzeelor la Muzeul de Artă Craiova: ,,Un tablou, o poveste, o călăuză”
SERPICO CRAIOVA

Noaptea Muzeelor la Muzeul de Artă Craiova: ,,Un tablou, o poveste, o călăuză”

Prezentare interactivă în cadrul evenimentului ,,Noaptea Muzeelor” a Colecției de artă românească modernă a Muzeului de Artă Craiova


Muzeul de Artă din Craiova va fi deschis publicului sâmbătă 18 mai 2019, între orele 18:00 – 01:30 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

În acest an, la cea de-a XV-a ediție a evenimentului ,,Noaptea Muzeelor” organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din Romănia, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța cu tema ,, La classe, L’|œuvre”, Muzeul de Artă Craiova propune proiectul ,,Un tablou, o poveste, o călăuză”, ce presupune încurajarea legăturilor dintre muzeu și școli.

Proiectul este angajant, deoarece doreşte să transmită un mesaj interactiv publicului numeros pe care an de an muzeul l-a avut cu ocazia evenimentului ,,Noaptea Muzeelor”. Șaptesprezece ghizi voluntari selectați dintre elevii liceelor din Craiova și studenți de la Facultatea de Litere ai Universității din Craiova, tineri pasionați de artă, vor fi prezenți în fiecare sală și vor prezenta colecția. Formarea acestor ghizi a fost făcută de muzeografi în cursul proiectelor de pedagogie muzeală.

Proiectul are ca scop familiarizarea, conştientizarea importanţei colecțiilor galeriei de artă românească modernă și implicarea publicului în dialog cu tinerii ghizi urmărind sensibilizarea acestuia la noul tip de abordare. Ghidajul presupune validarea unor strategii care duc la maximizarea receptării operei de artă.

În această prezentare interactivă fiecare ghid voluntar poate deveni un actor important în transmiterea mesajului cultural, dar și fiecare dintre vizitatori poate deveni un actor la fel de important, dacă răspunde provocărilor transmise de un tânăr ghid optimist, instruit, comunicativ.

Ghizii voluntari vor purta costume specifice personajelor reprezentate în tablouri, costume din secolul al XIX-lea, iar în sălile unde avem compoziții istorice vor purta uniforme militare. Ghizii vor fi imediat remarcați vizual datorită insolitului costumelor și a implicării lor active în prezentarea colecțiilor muzeului.

Proiectul a fost posibil datorită unei bune colaborări cu Liceul de Arte ,,Marin Sorescu”, Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Frații Buzești”, studenții anului al II- lea, specializarea engleză, Facultatea de Litere a Universității din Craiova.

Muzeul de Artă din Craiova va fi deschis publicului sâmbătă 18 mai 2019, între orele 18:00 – 01:30 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Realitatea PLUS face apel la Clubul de Presă și instituțiile de forță ale statului să sancționeze tacticile mafiote ale clanului Piedone

Ținând cont de atacurile publice ale lui Cristian Popescu Piedone și ale partidului din spatele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.