Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / VIDEO/Iohannis cere liberalilor să se implice pentru câştigarea alegerilor, deoarece trebuie să reconstruiască „ce a stricat PSD”
SERPICO CRAIOVA

VIDEO/Iohannis cere liberalilor să se implice pentru câştigarea alegerilor, deoarece trebuie să reconstruiască „ce a stricat PSD”

Prezent sâmbătă, la Craiova, pentru adunarea regională a organizațiilor PNL din Sud-Vest şi Oltenia, președintele Klaus Iohannis a criticat dur administratia PSD pentru promisiunile facute de ani de zile si neonorate.

Şeful statului a declarat că PSD le-a promis românilor marea cu sare, însă a realizat nimic, nu au fost construite autostrăzi sau spitale asa cum au promis, iar funcţionalitatea şcolilor lasă de dorit.

„De când sunt eu în politică PSD promite oltenilor o autostradă”, a spus Iohannis, care și-a depus candidatura pentru un nou mandat.

“Am venit cu maşina de la Bucureşti. Am venit pe un drum pe care îl cunosc bine, drumul de la Piteşti la Craiova. M-am aşteptat sincer să găsesc undeva o bucată de drum rapid, de autostradă. De când sunt în politica PSD le promite oltenilor o bucată de drum rapid sau de autostradă care să lege Craiova de Piteşti. Dragii mei, acest drum evident nu este, dar în rest dacă ne uităm prin ţară PSD a realizat mii de km de autostradă cu creionul, dar în fapt nimic. Autostrăzi promise nu avem. PSD de când ştiu eu promite cu bani europeni desigur acele spitale mari, regionale. Aici în Craiova cunoaşteţi adresa acestui mare spital regional? Eu nu. Acum câteva săptămâni doamna ministru al Sănătăţii ne asigura că primele studii de fezabilitate vor fi comandate în această toamnă, vă daţi seama ce bătaie de joc la adresa românilor? După ce au guvernat atâta timp acum ne spun că vor începe hârtiile. Spitale nu avem”, a spus Klaus Iohannis, la Craiova, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Vest şi Oltenia.

Şeful statului a vorbit şi despre şcolile aflate în comune, susţinând că, deşi PSD a promis că le va moderniza, acestea au rămas la fel.

„Am trecut venind încoace prin multe comune. M-aş fi bucurat să am informaţia că şcolile care au toaletele în spatele curţilor nu mai sunt, dar realitatea este alta, ele tot acolo sunt. Deci şcoli moderne nu avem. Pază pentru şcoli nu avem, manuale vor fi, veşnica explicaţie a PSD, că vor fi. Cred că nu e cazul să continui să număr tot ce nu avem. Eu pot să spun ce am, vă am pe voi. Pe scurt, PSD pentru România a fost şi este o catastrofă. Cum am ajuns aici? Cum am ajuns noi românii în această situaţie? Prin alegeri am ajuns aici. În decembrie 2016 PSD a fost ales cu un program care promitea românilor de toate. Atunci au promis şi salarii, şi pensii şi autostrăzi, spitale, şcoli, marea cu sarea şi au realizat nimic. În schimb au reuşit ei să îşi înşurubeze neamurile, prietenii, membrii de partid în multe, multe poziţii publice”, a adăugat Iohannis, citat de mediafax.ro.

“Oamenii competenţi pe care îi are România au trebuit să facă loc pentru aceşti incompetenţi, care aproape că au reuşit să distrugă sistemele publice din România, care aproape au reuşit să înlăture democraţia din România, dar unii ne-am opus tot timpul, cum se spune, am fost pe fază, ne-am folosit instrumentele constituţionale şi am oprit foarte multe din prostiile, din nesimţirile pe care le-au planificat PSD-iştii pentru România”, a mai spus şeful statului.

El a afirmat că pe 26 mai, PNL a câştigat europarlamentarele şi referendumul, lucru care a arătat că românii nu mai vor PSD. Vineri, şeful statului şi-a depus, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru un nou mandat.

„E PREA MULT CE VREAU EU?”, SE ÎNTREABĂ IOHANNIS

„Fără PSD, dragii mei, România ar fi fost o ţară în rând cu celelalte europene şi au arătat românii atunci, pe 26 mai, ce vor ei de fapt, ei vor PNL. Aşa se trag concluziile după alegeri, cine a câştigat, acela este chemat, dar nu este aşa de simplu, fiindcă acelea au fost doar primele alegeri dintr-o serie de alegeri. Urmează în noiembrie alegerile prezidenţiale, urmează alegerile locale, urmează alegerile parlamentare. Eu cred că cel mai bine ar fi să le câştigăm împreună pe toate! Să ne apucăm de treabă, fiindcă este multă, multă muncă care ne aşteaptă”, a adăugat preşedintele, citat de monitorulcj.ro.

„Trebuie să reconstruim ce a stricat PSD. Trebuie să modernizăm România. Trebuie să ajungem, într-un final, la ceea ce am numit şi ce scrie pe toate afişele mele: la o ţară normală! E prea mult ce vreau eu? E prea mult pentru români să aibă ţara lor, o ţară europeană, o ţară modernă, o ţară normală? Nu cred că este prea mult şi nu cred că este o pretenţie exagerată. Eu cred că România normală i se cuvine fiecărui român!

Dar pentru asta, dragii mei, trebuie să punem umărul, să facem o echipă. Trebuie să facem o echipă, voi cu mine şi cu alte forţe politice pro-europene, cu alte formaţiuni democratice care vor să meargă împreună cu noi pe această cale. Acest lucru este posibil, se poate. Însă, ne place, nu ne place, trebuie făcut cu cineva care conduce munca de reconstrucţie, de europenizare, de modernizare”, a mai afirmat şeful statului.

Publicată de PNL DOLJ pe Sâmbătă, 21 septembrie 2019
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 45 de canotori în 12 echipaje

Canotajul românesc are un nou motiv de mândrie: Mihai Chiruță a obținut biletul olimpic în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.