Ultimele știri
Acasă / Administratie / Premieră mondială. Prim-ministrul României are primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială
SERPICO CRAIOVA

Premieră mondială. Prim-ministrul României are primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială

România scrie istorie. Guvernul și-a luat robot. Astăzi, Prim-Ministrul Nicolae Ionel Ciucă l-a prezentat în debutul ședinței de guvern pe cel mai nou consilier onorific al său: ION. NOI suntem ION este primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială, potrivit ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

“Guvernul României marchează astfel o premieră mondială, iar România Viitorului dă tonul noilor tehnologii pentru lumea întreagă.

De ce ION? Pentru că este un nume autentic românesc, așa cum este și robotul prezentat astăzi de premier. Și pentru că în oglindă este NOI. NOI toți, cetățenii acestei țări.

Ce este ION? Un simbol. Este vocea românilor în Guvernul României și rezultatul muncii unei echipe de cercetători străluciți, pregătiți la cel mai înalt nivel. Inovare 100% românească. Vom rezolva astfel probleme mai vechi sau mai noi prin tehnologiile cele mai moderne.

Vă invit să aflați detalii pe ION.GOV.RO. Și va rog sa interacționati cu ION, sa ii spuneți părerile, ideile, sugestiile voastre despre România. El este acum intr-o perioadă de învățare și are nevoie de noi, pentru a ne ajuta cât mai mult și cât mai repede. Vă asigur că surprizele vor continua în pas cu evoluția lui ION și a noastră.

Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest moment istoric pentru România și, fără nicio modestie, pentru întreaga lume. Si, în mod special, îi mulțumesc premierului Nicolae Ciucă pentru deschidere și susținere. Înseamnă enorm pentru intreaga cercetare românească și sectorul IT: România are de azi înainte un cuvânt important de spus despre folosirea inteligenței artificiale ca serviciu public. Despre tehnologie în slujba oamenilor. Despre viitor.

Înainte, împreună”, a transmis public ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

28 MARTIE | IQ DIGITAL Summit CRAIOVA. De ce va fi o zi de neratat pentru antreprenorii și comunitatea de business din sudul României?

Dragoș Stanca, fondatorul UPGRADE 100 anunță cel mai asteptat eveniment dedicat transformării digitale: Seria IQ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.