Ultimele știri
Acasă / Administratie / ATENţie! Mesaje false în numele ANAF. Este vizat sistemul e-Factura
SERPICO CRAIOVA

ATENţie! Mesaje false în numele ANAF. Este vizat sistemul e-Factura

Agenţia Natională de Administrare Fiscală avertizează, marţi, asupra unei noi campanii de mesaje false transmise în numele instituţiei, atacatorii cerând detalii despre presupuse facturi emise. ANAF cere contribuabililor să nu dea curs solicitărilor.

„Atenţionăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail anaf@m-finante.com. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF!”, a transmis, marţi, ANAF, într-un comunicat de presă.

Mai multe detalii aici – https://static.anaf.ro/…/20240130140059_mesaje%20false.pdf

IMPORTANT ! Citește mai jos!

Ministerul Finanţelor mai informează: Sistemul e-Factura are parte de noi îmbunătățiri, grație strânsei colaborări a MF/ANAF cu utilizatorii finali și cu furnizorii de servicii de contabilitate.

Cea mai importantă este introducerea funcției de 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐟𝐚𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞, care oferă posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorului. De asemenea, un alt aspect important semnalat de contribuabili a fost imposibilitatea accesării sistemului în situațiile în care au loc lucrări de mentenanță la nivelul Spațiului Privat Virtual. Echipa CNIF a identificat operațiunile tehnice necesare astfel încât contribuabilii să poată utiliza e-Factura în mod normal, chiar și în perioadele în care sunt în desfășurare lucrările de mentenanță.

Dincolo de acestea, furnizorii de servicii de contabilitate pot acum să 𝐟𝐢𝐥𝐭𝐫𝐞𝐳𝐞 facturile în baza anumitor criterii specifice.

Lăsăm aici mai multe detalii — https://bitly.ws/3beVn

𝟔.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬𝐞 𝐥𝐚 𝐰𝐞𝐛𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐞-𝐅𝐚𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚

Ministerul Finantelor precizeaza faptul ca operatorii vor răspunde tuturor întrebărilor care apar pe tema implementării e-Factura: “După ce primele patru webinarii s-au organizat „cu casa închisă”, cele 2.000 de locuri la webinariile din 7 și 8 februarie s-au epuizat și ele. Nu ne oprim însă aici, alte astfel de cursuri online vor fi anunțate în perioada următoare.”

Pentru cele mai importante știri ale zilei, dați LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

O nouă categorie de angajați români va beneficia de carduri cadou peste doar câteva zile. Tichete de până la 300 de lei pentru 8 Martie

Este vorba despre doamne, care sunt recompensate de unii angajatori, cu ocazia zilei de 8 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.