Ultimele știri
Acasă / Regiunea-Oltenia / Ministrul Daea a lansat la Bechet programul pilot de irigare prin picurare. Presedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: Consiliulul Județean Dolj se va ocupa de construirea altor două depozite în bazine legumicole
SERPICO CRAIOVA

Ministrul Daea a lansat la Bechet programul pilot de irigare prin picurare. Presedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: Consiliulul Județean Dolj se va ocupa de construirea altor două depozite în bazine legumicole

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, sâmbătă, la Bechet – Dolj, programul pilot de irigare prin picurare, cu independenţă energetică. Sistemul este folosit pentru culturi de legume şi cartofi.


O alta noutate este faptul ca legumicultorii din zona isi pot iriga cultura şi o pot ţine într-un container până la valorificare.

5.000 de tineri fermieri vor putea beneficia de acest program pilot. Ei vor avea posibilitatea de avea o instalaţie şi cu fotovoltaic, şi prin picurare, şi cu temperatură controlată, dar şi unde să îşi poată ţine producţia, potrivit presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile. Suma alocata programului pilot este de 40 milioane euro.

“Fermierii din judetul Dolj fac agricultura inteligenta, cu sisteme de ultima generatie, ce asigura atat eficienta, cat si calitate a produselor. Chiar astazi, prezent la Bechet, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat un astfel de sistem, pe care il foloseste deja un agricultor din zona. Un ansamblu modular cu panouri solare, o pompă și o instalație de picurare, cu posibilitatea de acționare de la distanță îi permite fermierului să asigure apa necesară plantelor din cultura sa cu costuri reduse și independență energetică.

Acest kit și un modul de prerăcire a produselor vor putea fi achiziționate în cadrul programului pilot de irigare prin picurare pentru legume și cartofi, de care vor putea beneficia 5000 de tineri fermieri din toată țara. Am profitat de întâlnirea cu ministrul Agriculturii și fermierii din zonă pentru a readuce in discuție necesitatea realizării unor depozite pentru legume și fructe. Angajamentul construirii unui astfel de depozit în zona Dăbuleni a fost asumat de Ministerul Agriculturii, în timp ce Consiliulul Județean Dolj se va ocupa de construirea altor două depozite în bazine legumicole recunoscute din județ”, a precizat presedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Seară balcanică, mixuri inedite, trap și butaforie impresionantă, la IntenCity

(P) Pregătirile sunt în toi pentru Festivalul IntenCity, care se va desfășura în Craiova, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.