Ultimele știri
Acasă / Administratie / Din inima serelor Ișalnița, ministrul Oros transmite un mesaj legumicultorilor români

Din inima serelor Ișalnița, ministrul Oros transmite un mesaj legumicultorilor români

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a mers astăzi la Ișalnița-Dolj, la o întâlnire cu legumicultori şi cetăţeni din comună. Fermierii localnici si-au spus păsul legat de modalitatea comercializarii produselor in piete si au cerut construirea unui depozit amenajat cu un spaţiu unde oamenii să vină să deguste produsele. Chiar la ei in Ișalnița.

Ce le-a promis ministrul Agriculturii: “În vizita din județul Dolj, m-am oprit în comuna Ișalnița, la ferma de familie a lui Badea Nicolin Iulian, care a reușit să își dezvolte, împreună cu familia, propria gospodărie cu solarii. Astfel, pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp, fermierul deține 14 solarii cultivate cu tomate soi autohton, renunțând la hibrizi în favoarea gustului roșiilor pe care le cultivă.

Totodată, m-am întâlnit cu legumicultori și locuitori ai comunei Ișalnița și am discutat cu aceștia despre problemele cu care se confruntă, în special privind desfacerea produselor în piață și susținerea fermei de familie. Pot spune că avem în vedere includerea în viitoarea politică agricolă a unor măsuri consistente de sprijinire a tuturor legumicultorilor care cultivă legume în spații protejate, astfel încât cultivarea legumelor să fie una rentabilă!

În egală măsură, am subliniat că asocierea în cooperative agricole este soluția pentru ca micii fermieri să devină competitivi și să aibă putere de negociere pentru achiziția de inputuri și pentru comercializarea produselor.

Tot astăzi, am participat la ședința de lucru cu instituțiile din județul Dolj, subordonate MADR. Întâlnirea a avut loc la Palatul administrativ din Craiova. Cu această ocazie, am discutat cu reprezentanții instituțiilor și am analizat activitatea acestora. Problemele punctuale discutate au fost cele privind:

  • sprijinul acordat legumicultorilor prin programele Ministerului,
  • sistemul de irigații din județ și utilizarea finanțărilor care vor fi acordate prin Planul Național de Relansare și Reziliență pentru finalizarea tuturor lucrărilor la amenajările de îmbunătățiri funciare din județ,
  • necesitatea reevaluării activității de cercetare și a instituțiilor de învățământ agricol și acordarea sprijinului acolo unde există performanță.”

Alături de ministrul Agriculturii s-au aflat Ştefan Stoica – preşedintele PNL Dolj, Alexandru Gîdăr – candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Nicolae Giugea – candidatul PNL la Primăria Craiova, ministrul Tineretului şi Sportului – Ionuţ Stroe, senatorul Mario Ovidiu Oprea, candidatul PNL la Primăria Işalnita- Paul Alin Dragu.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.