Ultimele știri
Acasă / Administratie / Noi facilități pentru studenți la transportul feroviar și cu metroul: Tariful redus crește de la 50% la 90% pentru toți studenții români sau străini. Vezi condițiile

Noi facilități pentru studenți la transportul feroviar și cu metroul: Tariful redus crește de la 50% la 90% pentru toți studenții români sau străini. Vezi condițiile

A fost pus în consultare publică Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru studenți.

Principalele modificări privind facilitățile studenților la transportul intern feroviar și cu metroul sunt:

-Tariful redus crește de la 50% la 90% pentru toți studenții români sau străini care sunt înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât își păstrează calitatea de student.

-Facilitățile sunt valabile și la călătoria cu metroul pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tip „10 călătorii”.

-Vârsta până la care studenții beneficiază de facilități crește de la 26, la 30 de ani, cu excepția studenților care au unul sau ambii părinți decedați, precum și studenții proveniți din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Aceștia beneficiază de gratuitate.

-Studenții cetățeni români care studiază în afara granițelor beneficiază de tarif redus cu 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât își păstrează calitatea de student.

Documentul supus consultării publice este disponibil AICI

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

FMI arată că taxa pe cifra de afaceri impusă băncilor şi marilor companii este „o povară incorectă”. Ce alte recomandări mai are FMI pentru România

Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 2,3% pentru România în acest an şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.