Ultimele știri
Acasă / Diverse / Joe Biden, primul discurs ca președinte ales: „Este timpul să vindecăm America”
SERPICO CRAIOVA

Joe Biden, primul discurs ca președinte ales: „Este timpul să vindecăm America”

Președintele ales Joe Biden și vicepreședinta aleasă Kamala Harris în prima lor apariția publică după câștigarea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020 Foto: Profimedia

Joe Biden le-a mulțumit sâmbătă alegătorilor americani pentru o victorie „convingătoare” și s-a angajat să fie „un președinte care unește, și nu care divizează”, transmite AFP.

Administratia noastra va fi despre oameni și vom face ca America să fie respectată din nou în lume, a spus democratul Joe Biden, sâmbătă seara, în primul său discurs ca președinte ales al Statelor Unite. Trebuie să facem din această țară un tărâm pentru toată lumea. Trebuie să reclădim spiritul acestei țări, a subliniat el, într-o nouă pledoarie pentru unitate.

„Cei care ați votat pentru președintele Trump, vă înțeleg dezamăgirea, și eu am pierdut de câteva ori, dar haideți să ne dăm reciproc o șansă, să fim toți americani, să fim uniți și să construim, e timpul să vindecăm America”, a spus democratul adresându-se susținătorilor actualului locatar de la Casa Albă.

„E timpul să lăsăm deoparte cuvintele grele, să mai scădem temperatura, să ne vedem din nou, să ne ascultăm din nou și să avansăm. Trebuie să încetăm să ne tratăm oponenții drept dușmani. Nu sunt dușmani. Sunt americani. Biblia ne spune că pentru orice există un timp, un timp pentru a construi, un timp pentru a culege, un timp pentru a semăna și un timp pentru a vindeca. Este timpul să vindecăm America”, a arătat Joe Biden.


„Voi lucra la fel de puternic pentru cei care nu au votat pentru mine ca și și pentru cei care m-au ales”, a mai promis politicianul de 77 de ani. Foto: Joe Biden

Mii de susținători pro-Trump au ieșit să protesteze, sâmbătă, în diverse fiefuri republicane, mai ales după ce Donald Trump a dat un mesaj clar că nu are de gând să-și recunoască înfrângerea. El acuză că votul a fost fraudat și se va adresa justiției.

„Întotdeauna am crezut că America poate fi definită printr-un singur cuvânt: Posibilități. Nu e nimic să nu putem face împreună”, a transmis Joe Biden. Joe Biden a ținut să marcheze și un alt moment esențial: „Vicepreședinta noastră Kamala Harris scrie istorie”, a spus Joe Biden despre cea care va deveni prima femeie ce va accede în această funcție.

Citeste mai departe pe digi24.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Update. Foto/video de la Băilești. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la Ziua Forțelor Terestre

Președintele Partidului Național Liberal și președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, va participa marți, 23 aprilie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.