Ultimele știri
Acasă / Administratie / Craiova. Consiliul Județean Dolj a inaugurat prima secție destinată pacienților cu arsuri medii și grave

Craiova. Consiliul Județean Dolj a inaugurat prima secție destinată pacienților cu arsuri medii și grave

Două dintre cele mai recente investiții realizate de Consiliul Județean Dolj în domeniul medical, Unitatea Funcțională de Arși ( UFA) și blocul operator al Secției de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Clinicii de Cardiologie, au fost inaugurate vineri, în prezența ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. Acesta s-a întâlnit cu reprezentanții Universitații de Medicină și Farmacie, a participat la inaugurarea Unității Funcționale de Arși de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, a discutat cu personalul medical din Ambulatoriul Spitalului Clinic Municipal Filantropia și a inaugurat Centrul de Oncologie “Sfântul Nectarie”, unul dintre cele mai moderne centre private din România.

“Am inaugurat astăzi Unitatea Funcțională de Arși ( UFA), prima secție destinată pacienților cu arsuri medii și grave realizată în ultimii ani în România, dar și cele două săli de operații ale Secției de Chirurgie Cardiovasculară, din cadrul Clinicii de Cardiologie.

La inaugurare a participat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, prezent astăzi la Craiova pentru o vizită de lucru la spitalele din oraș. Alături de noi au fost primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și rectorul Universității de Medicină și Farmacie, prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea.

Structura destinată pacienților arși funcționează în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Aceasta este dotată cu trei paturi de terapie intensivă de ultimă generație și echipamente moderne, care asigură monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, precum și posibilitatea de ventilație mecanică. În cadrul UFA vor funcționa două săli de operație pentru pacienții cu arsuri de până la 30% din suprafața corpului. Investiția în amenajarea Unității de Primiri Urgențe a fost realizată de Consiliul Județean Dolj, printr-un proiect cu fonduri europene de peste 20 de milioane de lei. În plus, am asigurat finanțarea pentru dotările Unității Funcționale de Arși, în valoare de 320.000 de lei.

În cadrul Secției de Chirurgie Cardiovasculară, au fost inaugurate cele două săli de operație care asigură posibilitatea efectuării unor intervenții medicale pe cord care nu se puteau realiza până acum la Craiova. Secția are 5 paturi de terapie intensivă și 25 de paturi destinate pacienților post-anestezie. Consiliul Județean Dolj a contribuit cu două treimi din finanțarea destinată dotării acestei unități, 1,7 milioane de lei.

Astăzi, Craiova intră pe lista marilor centre medicale din România care oferă servicii complexe pentru pacienți în stare foarte gravă, fie că este vorba de arsuri sau de afecțiuni ale inimii”, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.