Ultimele știri
Acasă / Administratie / România primeşte cele mai multe fonduri UE dintre toate statele din regiune: 1.095 milioane EUR. Câți bani iau alte țări

România primeşte cele mai multe fonduri UE dintre toate statele din regiune: 1.095 milioane EUR. Câți bani iau alte țări

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE, prin intermediul Fondului pentru modernizare.

Potrivit unui comunicat remis Republica TV de Reprezentanța Comisiei in
România, Uniunea Europeană a plătit ieri, 24 iunie, 2,967 miliarde EUR prin intermediul Fondului pentru modernizarea în vederea sprijinirii a 39 de proiecte energetice în zece state ale UE. Aceste investiții modernizarea sistemelor energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seară în sectoarele energiei, industriei și transporturilor și permiterea eficienței energetice.

Statele membre care beneficiază de prima plată din 2024 sunt Bulgaria (65,2 milioane EUR), Croația (52 de milioane EUR), Cehia (835,2 milioane EUR), Estonia (24,1 milioane EUR), Ungaria (76,8 milioane EUR). milioane EUR), Letonia (26,8 milioane EUR), Lituania (59 de milioane EUR), Polonia (697,5 milioane EUR), România (1.095 milioane EUR) și Slovacia (35 de milioane EUR). Proiectele sprijinite astăzi se axează pe producerea de energie electrică din surse regenerabile, pe utilizarea și instalarea surse de energie regenerabile, pe modernizarea rețelelor energetice și pe eficiența energetică.

Această plată, finanțată din veniturile provenite din schema UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS), este cea mai mare plată efectuată până în prezent prin intermediul Fondului pentru modernizare, cheltuielile totale ridicându-se la 12,65 miliarde EUR începând din ianuarie 2021. Aceste investiții ajută statele membre să își atingă obiectivele în materie de climă și de energie și contribuie la obiectivul pe termen lung al UE de realizare a neutralității climatice până în 2050.

Mai multe detalii sunt disponibile AICI

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.