Ultimele știri
Acasă / Diverse / Tunuri de zăpadă „Anti Covid” pentru igienizare VIDEO
SERPICO CRAIOVA

Tunuri de zăpadă „Anti Covid” pentru igienizare VIDEO

Compania Demaclenko a transformat un tun de zăpadă într-un sistem mobil de salubrizare pentru stațiunile de schi, relateaza CorriereTv.

Soluția a fost dezvoltată de Demaclenko, o companie a High Technology Industries Group, care a transformat un generator de zăpadă într-un adevărat sistem mobil de salubrizare. După dezinfectarea drumurilor din Tirolul de Sud în mijlocul pandemiei Covid-19, compania din Vipiteno a diversificat din nou utilizarea unora dintre produsele sale pentru a satisface o nevoie, cea de sănătate, care a devenit prioritara în ultimele luni.

„Pe baza cunoștințelor noastre în domeniul înzăpezirii și a tehnologiilor și resurselor deja la dispoziția noastră, am început mai multe teste pentru a efectua proceduri de dezinfecție cu pistoale de zăpadă deja în martie”, a explicat Andreas Lambacher, director general Demaclenko. „Și în câteva săptămâni am dezvoltat un sistem de dezinfecție automată, cu un ventilator special, ceea ce permite nebulizarea uniformă a lichidului dezinfectant în doze precise».

„Există multe stațiuni de schi care s-au arătat deja interesate de soluție”, a spus Demaclenko. Sistemul de dezinfecție și-a dovedit valoarea în special în igienizarea telegondolelor închise, care reprezintă unele dintre centrele nervoase ale unei zone de schi atunci când vine vorba de respectarea standardelor de salubrizare. În zona de schi Plose din Bressanone, sistemul a fost utilizat deja în această vară. Și în ultimele zile și pe gheața austriacă de pe Stubai, lângă Innsbruck, unde a început deja sezonul de schi.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Marcel Ciolacu, în America: „Din anul 2025 vom putea călători în SUA fără vize”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că în anul 2025 vom putea călători în SUA …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.