Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Comaroni: UE pregătește BLOCAREA libertății de exprimare, eliminarea jurnaliștilor independenți! Clubul de Presă va milita la București și Bruxelles contra acestor decizii!
SERPICO CRAIOVA

Comaroni: UE pregătește BLOCAREA libertății de exprimare, eliminarea jurnaliștilor independenți! Clubul de Presă va milita la București și Bruxelles contra acestor decizii!

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a analizat în amănunt intenția UE de a reglementa libertatea de expresie și dreptul la informație, așa cum a fost semnalat ieri de către Cristian Unteanu (La Bruxelles se definitivează „cadrul comun pentru mass-media în piața internă a UE”. Ai noștri au vreodată ceva de zis? | adevarul.ro), ce presupune asta, care sunt pericolele, explicând cum va acționa Clubul de Presă la nivelul decidenților interni și a celor din UE.

Politicul va fi înlocuit de mass media, care a coordonat, controlat și dus omenirea într-o anumită direcție în ultimii 3-4 ani și pentru care trebuie să existe o reglementare foarte clară. În acest scop, UE a emis un document prin care vrea să dea impresia că reglementează libertatea de exprimare a presei, actualmente controlată de state, de entități private sau economice, dar de fapt se încearcă cedarea suveranității media. Se creează astfel un mecanism de proporții care să sufoce de fapt presa.

Prin proiectul de lege înaintat de UE se va acționa în vederea blocării libertății de exprimare, sub pretextul protejării cetățeanului. În primul rând, fact checker-ii sunt împuterniciți și un for superior va decide dacă ceea ce spun jurnaliștii sau analiștii este fake news sau nu. Se va îngrădi libertatea ca moderatorii de emisiuni radio, televizate sau online să-și aleagă invitații. Va fi permisă propagarea știrilor doar din „surse oficiale”.

Clubul de Presă va milita la București și la Bruxelles împotriva acestor măsuri abuzive.

sursa:solidnews.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Peste 120 de specialiști, reprezentanți ai cooperativelor agricole din UNCSV, participa la Conferința de încheiere a Proiectului Erasmus+ KA2-VET – Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole

foto: Sens & Contrasens în Agricultură  Lucrările se desfășoară la Hotel Ramada Plaza, în sala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.