Ultimele știri
Acasă / Diverse / PE O PLAJĂ INDONEZIANĂ, Balena albastră uriașă

PE O PLAJĂ INDONEZIANĂ, Balena albastră uriașă

O mare parte din această fotografie arată ca un paradis: soarele doar apune, o barcă se plimbă în apa superficială a Oceanului Indian, iar oamenii sunt siguri că se vor bucura de sfârșitul zilei la temperaturi plăcute de vară. Dar ceva nu se încadrează în idila de pe o plajă indoneziană: o balenă uriașă moartă a aparut pe mal lângă orașul port Kupang.

21 iulie: Oficialii locali privesc carcasa balonată a balenei albastre moarte din Kupang
Foto: DAVID WILSON / AFP

Potrivit autorităților, animalul a fost văzut marți, dar miercuri a fost luat de mare. Experții agenției de mediu indoneziene au adus apoi carcasa înapoi pe uscat pentru a clarifica ce a determinat moartea animalului de 23 de metri.

Numeroși spectatori s-au adunat pe coasta Kupang, unde experții au examinat carcasa balonată. Ofițerul autorităților Lidya Tesa Saputra a spus: „Credem că este o balenă albastră, dar nu știm ce a determinat-o să moară. Se pare că nu a murit aici și a murit de ceva vreme. ”

Balenele albastre pot crește până la 32 de metri lungime și cântăresc 200 de tone – făcându-le cele mai grele animale care au trăit vreodată pe Pământ. În octombrie trecut, șapte balene-pilot moarte au fost blocate în apropiere de Kupang.

În fața plajei există curenți puternici prin care balenele pot intra în recifurile de pe coastă. În 2018 a fost găsită o balenă moartă în Indonezia, al cărei corp a fost găsit peste 100 de căni de plastic și 25 de saci de plastic. sursa: BILD

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.