Ultimele știri
Acasă / Administratie / Județului Dolj îi sunt alocate, prin apelul de proiecte finanțate din Programul pentru Tranziție Justă 2021-2027, peste 400 de milioane de euro

Județului Dolj îi sunt alocate, prin apelul de proiecte finanțate din Programul pentru Tranziție Justă 2021-2027, peste 400 de milioane de euro

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, și vicepreședintele Mihai Neațu au fost gazdele întrunirii Grupului Județean pentru coordonarea tranziției la neutralitatea climatică a Planului pentru Tranziție Justă, eveniment la care au fost prezenți secretarii de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Andreea Anamaria Naggar și Bogdan Pășcuț, precum și directorul Autorității de Management pentru Tranziție Justă Alina Costăchescu și reprezentanți ai MIPE.

Oportunitățile de finanțare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii în județul Dolj, prevederile ghidului solicitantului și lămurirea aspectelor cheie ale acestuia, precum și prezentarea strategiei de asistență tehnică a Programului Tranziție Justă au reprezentat principalele teme de discuție a întâlnirii de lucru, găzduită la sediul Palatului Administrativ, informează Consiliul Județean Dolj.

Județului Dolj îi sunt alocate, prin apelul de proiecte finanțate din Programul pentru Tranziție Justă 2021-2027, peste 400 de milioane de euro, dintre care peste 100 de milioane de euro vor susține investiții pentru dezvoltarea IMM care să sprijine creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă.

Din Grupul Județean pentru coordonarea tranziției la neutralitatea climatică a Planului pentru Tranziție Justă mai fac parte pe lângă reprezentanții autorităților locale și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, exponenți ai mediului de afaceri, ai mediului universitar, precum și ai grupurilor de acțiune locală și societatea civilă.

Programul Tranziție Justă are o alocare totală de 2,53 miliarde euro, cu o cofinanțare din partea Uniunii Europene de aproximativ 2,13 miliarde euro, buget din care se vor finanța inițiative în vederea diversificării economice și crearea de locuri de muncă în șase județe: Dolj, Gorj, Hunedoara, Galați, Prahova și Mureș.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.