Ultimele știri
Acasă / Diverse / George Soros, filantropul miliardar vorbește acum la un eveniment economic din Davos: “Cele mai puternice puteri – SUA, China și Rusia – au sfârșit în mâinile unor dictatori care vor fi sau nu”. El lansează rețeaua universitară de 1 miliard de dolari

George Soros, filantropul miliardar vorbește acum la un eveniment economic din Davos: “Cele mai puternice puteri – SUA, China și Rusia – au sfârșit în mâinile unor dictatori care vor fi sau nu”. El lansează rețeaua universitară de 1 miliard de dolari

George Soros a pornit discutia avertizând că societățile deschise (cauza principală a lui Soros) sunt în pericol, iar criza climatică ne amenință civilizația. Este mai ușor să influențezi evenimentele decât să înțelegi ce se întâmplă, avertizează el. Acest lucru duce la nefericirea răspândită a populației, de care au profitat populații, spune el.

Soros oferă apoi o evaluare a situației globale. Cele mai puternice puteri – SUA, China și Rusia – au sfârșit în mâinile unor dictatori care vor fi sau nu. Și bătălia împotriva Brexit-ului, care va fi rău pentru Marea Britanie și UE, s-a încheiat într-o „înfrângere zdrobitoare”, adaugă Soros. De asemenea, el îl critică pe Modi-ul Indiei pentru că a încercat să creeze un stat hindus.

Soros: Conman Trump este narcisist final

George Soros își întoarce acum armele asupra lui Donald Trump, spunând că „acțiunile impetuose au sporit riscul unui conflict în Orientul Mijlociu” ( se gândește la asasinarea Qasem Soleiman ) Apoi intră într-adevăr: Trump este un om de conștiință și narcisistul final care vrea ca lumea să se învârtă în jurul lui.

Când visul său de președinție s-a făcut realitate, narcisismul său a luat o dimensiune patologică, continuă Soros. Și acum a devenit o boală malignă, deoarece Trump a construit un următor care îl crede.

În ceea ce privește economia și piețele …

Soros avertizează că Trump a impulsionat o economie deja supraîncălzită prin reduceri de impozite. De aceea, piețele au crescut atât de sus – suficient de ridicate pentru a garanta realegerea lui Trump, spune Soros, cu excepția faptului că mai sunt încă 10 luni. Mult timp pentru ca lucrurile să se schimbe, într-un timp revoluționar.

George Soros spune că acum există un torent de proteste din partea oamenilor din întreaga lume împotriva societăților închise. Cel mai mare este Hong Kong, spune el, care „poate distruge prosperitatea economică a orașului”.

Soros este preocupat și de președintele Xi și de încercările sale de a controla societatea chineză. În timp ce criza climatică, o amenințare tot mai mare, 2020 și următorii ani, poate determina soarta atât a lui Xi, cât și a Trump și a întregii lumi, adaugă el.

Soros anunță o rețea universitară de 1 miliard de dolari

George Soros a prezentat planurile pentru o nouă rețea de învățământ superior, care să-și promoveze viziunea asupra unei societăți deschise împotriva simțului politicilor populiste.
Inițiativa se numește „Open Society University Network” și este înzestrată cu 1 miliard de dolari de la filantropul miliardar.

Soros spune publicului său din Davos în această seară că va fi o platformă internațională de predare și cercetare, care va oferi cursuri și vizează să ajungă în locuri care au nevoie de educație de înaltă calitate. Acesta ar putea include refugiații, romii și alte persoane strămutate, adaugă el.

Pare un succesor al Universității sale centrale-europene, pe care Soros a fondat-o în Ungaria – a fugit la Viena după ce a căzut în eroare pe premierul Victor Orbán. Soros spune că va oferi finanțare de 1 miliard de dolari pentru a-și face efectul, dar solicită și altor filantropi să ajute.

Soros, care împlinește 90 de ani în august, spune că consideră OSUM drept cel mai important și de durată proiect al vieții sale, adăugând: “Sper să-l văd pus în aplicare atunci când sunt încă în preajmă.”

George Soros este, de asemenea, critic la adresa Facebook, spunând că rețeaua socială nu și-a îmbunătățit comportamentul. El sugerează că acum va acționa pentru ca Donald Trump să fie reales în noiembrie.

George Soros:

“Facebook are în principiu doar un singur principiu de orientare: maximizează-ți profiturile, indiferent de răul pe care îl va aduce lumii.”
„Facebook va funcționa pentru a-l alege pe Trump, iar Trump va proteja Facebook.”

Sursa: The Guardian

Reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial se desfășoară în perioada 21 – 24 ianuarie 2020.

Întâlnirea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos-Klosters este forța principală creativă pentru angajarea liderilor de top din lume în activități de colaborare pentru a forma agendele globale, regionale și industriale la începutul fiecărui an. Tema reuniunii 2020 este părțile interesate pentru o lume coezivă și durabilă.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

LIVE. Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de campanie în Pennsylvania. ”Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte” – Trump. „Este în siguranță” – Secret Service. Atacatorul, ucis de o echipă de contra lunetiști a Serviciilor Secrete (Hotnews)

O persoană înarmată a tras asupra fostului președinte Donald J. Trump și l-a rănit în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.