Ultimele știri
Acasă / Administratie / Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu
SERPICO CRAIOVA

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD.

Marcel Ciolacu, președintele PSD a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN, zilele trecute, despre Dumitru Buzatu, care a ocupat funcții publice timp de mulți ani și a fost prins în flagrant primind mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Ciolacu a dezvăluit că s-a discutat în mod frecvent în cadrul partidului despre posibilitatea de a limita numărul de mandate pentru membrii care ocupă funcții la nivel local sau central. El a subliniat că uneori, oamenii pot să “se îndepărteze de realitate” dacă rămân prea mult timp în aceste poziții.

“Nu poți să o faci constituțional, să îngrădești dreptul cuiva de a… în schimb, pe linie de partid, pentru că candidaturile la președinte de Consiliu Județean sau primar de municipiu reședință de județ… nu poți, încet-încet, e poate în firea omului, te îndepărtezi de realitate”, a afirmat Marcel Ciolacu

El a adăugat că din perspectiva sa, nicio persoană nu ar trebui să dețină o funcție administrativă la nivel local sau central mai mult de două mandate.

Ziarul Puterea a realizat o hartă interactivă ce arată că această reformă ar putea duce la dispariția a aproximativ 20 de baroni locali PSD, care au două mandate ca primari ai municipiilor care sunt reședință de județ sau președinți de consilii județene. Printre cei 20 de baroni locali PSD se regasesc 10 primari și 10 președinți de consilii județene.

Reforma propusă de Ciolacu vizează, de asemenea, eliminarea din listele PSD a celor care au probleme penale sau care sunt trimiși în judecată. Astfel, partidul își propune să se distanțeze de orice fel de controversă sau implicare în acuzații legale.

Această schimbare ar putea avea un impact semnificativ asupra configurației politice la nivel local în județele respective și ar putea deschide calea pentru noi lideri și noi direcții în administrația locală. Cu toate acestea, reforma trebuie să fie aprobată și implementată în mod oficial pentru a produce efecte concrete, aratăputerea.ro.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Votul European Best Destinations s-a inchis. Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în Europa. A intrecut in frumusete targurile din Viena, Praga sau Londra. Cum a reactionat primarita Olguta Vasilescu

Update. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat joi seara, 7 decembrie, pe rețelele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.