Ultimele știri
Acasă / Administratie / Raed Arafat: Precizări cu privire la certificatul verde, devenit obligatoriu, de luni, în localitățile unde incidența este mai mare de 3 la mia de locuitori
SERPICO CRAIOVA

Raed Arafat: Precizări cu privire la certificatul verde, devenit obligatoriu, de luni, în localitățile unde incidența este mai mare de 3 la mia de locuitori

Certificatul verde devine obligatoriu pentru anumite activități, cum ar fi participarea la nunți, la botezuri și în restaurante, în localitățile unde incidența cumulativă în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat, sâmbătă, situația Covid-19 la nivel național, dar a făcut precizări și cu privire la certificatul verde.

„Referitor la Hotărârea de Guvern emisă ieri, în primul rând vreau să subliniez că această hotărâre n-a impus restricții. De fapt, peste 3 la mie, acolo unde hotărârea a prevăzut intrarea cu certificatul verde, în mod normal, peste 3 la mie, era în Hotărâre de Guvern prevăzut închiderea totală.

Deci în loc să se închidă total, după 3 la mie, în intervalul 3… 6 la mie, s-a găsit o soluție prin care, totuși, să mai permitem activitățile economice să se desfășoare, în anumit control sanitar aferent și anume, în mod deosebit, verificarea celor care intră, prin certificatul verde, care de altfel a fost aprobat prin Ordonanță de Urgență a Guvernului acum vreo 2 sau 3 săptămâni, în care s-a aprobat că acest certificat poate fi folosit în interiorul țării”, a susținut Raed Arafat.

Raed Arafat a precizat că orice persoană/ organizator poate descărca gratuit aplicația pe telefonul mobil și poate citi codul QR de pe certificat.

Vezi VIDEO conferința de presă, privind evoluția pandemiei de COVID-19, susținută de secretarul de stat Raed Arafat, secretarul de stat Andrei Baciu, secretarul de stat Sorin Ion și directorul CNCSBT Adriana Pistol

https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/videos/1241032282987146/
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.