Ultimele știri
Acasă / Administratie / Protest al polițiștilor, luni, la Ministerul Finanțelor

Protest al polițiștilor, luni, la Ministerul Finanțelor

Polițiștii protestează luni, de la ora 13.00, în fața Ministerului Finanțelor. Sunt nemulțumiți de salarii și spun că nu doresc nimic în plus, ci doar să se aplice legea salarizării.

Salariul de bază, sporurile și norma de hrană trebuie actualizate, spune la Europa FM Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

”Noi nu cerem nimic în plus. Noi cerem doar aplicarea Legii 153 din 2017, în speță: înmulțirea coeficientului de salarizare cu salariul minim pe economie aflat în plată – la acest moment, în loc să înmulțim coeficientul de salarizare al fiecărui polițist cu 3300 de lei îl înmulțim cu 2500, deci polițistul pierde 800 de lei pe brut, pe lună – calculul sporurilor care ne-a fost promis că se va face la salariul de bază aflat în plată și nu la salariul de bază din decembrie 2018 și norma de hrană, care de la 34 de lei a fost actualizată la 48 de lei pe zi, noi trebuie să primim aceste sume de bani pentru a fi la zi cu datoriile Guvernului către polițiști”, spune liderul sindical, potrivit EuropaFM.

Majorarea salariilor bugetarilor cu 5% de la 1 ianuarie – prevăzută într-un proiect de ordonanță de urgență – este o bătaie de joc pentru polițiști, mai ales pentru debutanți, mai spune liderul sindical.

”5%, acea majorare de care se discută acum în spațiul public pe acel proiect de ordonanță de urgență care se plimbă pe rețele este foarte puțin. Acest 5% va urca salariul de bază al polițistului debutant cu vreo 30-40 de lei peste salariul minim pe economie dacă salariul minim pe economie va ajunge 3600 de la 1 ianuarie. Deci noi plătim polițistul debutant de la care avem pretenția să ne furnizeze ordine și siguranță publică cu salariul minim pe economie”, a precizat Vasile Zelca, pentru Europa FM.

Polițiștii amenință cu blocaje la frontiere și boicotarea alegerilor de anul viitor dacă revendicările lor nu vor fi soluționate de Guvern.

”Atenționăm guvernanții că vom folosi armele pe care le avem și anume:blocarea frontierei prin respectarea întocmai a timpilor de control stabiliți în procedurile de sistem ale Poliției de Frontieră, ceea ce va duce la cozi foarte mari pe frontieră și pe ieșire și pe intrare în România; să țină cont că, în 2024, avem 4 alegeri cu ocazia cărora Poliția va refuza să păzească secțiile de vot, să supravegheze din punctul de vedere al ordinii publice procesul electoral”, a subliniat liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Protestul polițiștilor va continua zilnic, până joi, când are loc un marș de la sediul Ministerului de Interne la Guvern.

Sursa:europafm.ro

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.