Ultimele știri
Acasă / Administratie / CRAIOVA SE ÎMBRACĂ ÎN IE – 23 iunie

CRAIOVA SE ÎMBRACĂ ÎN IE – 23 iunie

A IX-a ediție a evenimentului “Craiova se îmbracă în ie” organizat sub egida Primăriei Craiova, va marca și în acest an, Ziua Universală a IEI în Bănie.

“Ne dorim să implementăm în mentalul colectiv importanța păstrării și transmiterii generațiilor viitoare a tot ceea ce ține de identitatea noastră: meșteșuguri, obiceiuri, costume tradiționale, gastronomie tradițională, cântec și joc popular, poezie și teatru popular. Toate acestea constituie și sunt parte din PATRIMONIUL MATERIAL ȘI IMATERIAL AL ROMÂNIEI.

Oltenia are cea mai importantă contribuție adusă patrimoniului UNESCO cu cele mai multe elemente prezente: călușul, covorul oltenesc, ia cu altiță, ceramica de Horezu și mărțișorul. Ca o noutate, anul acesta ne propunem ca la acest eveniment să organizăm Târgul cu specific ROMANESC – Festivalul Iei care să dureze 3 zile, din 23 până în 25 iunie.

Ne străduim să concentrăm la Festivalul Iei din Parcul Nicolae Romanescu, toate aceste elemente dorindu-ne ca mesajul și impactul pentru cei care ne vizitează să fie unul oltenesc – românesc, invocând istoria și tradiția din cetatea Băniei.
Evenimentul se va derula astfel:

Târg cu specific ROMÂNESC – Festivalul Iei ce se va deschide în 23 iunie de la ora 10:00 și se va derula până în data de 25 iunie, în intervalul 10:00 – 20:00.

În cadrul târgului, vizitatorii vor găsi produse hand made, ii şi cămăşi tradiţionale, costume populare, podoabe, textile şi împletituri, covoare oltenești, produse naturale din lavandă, produse apicole, turtă dulce, halviță, ciocolată de casă, înghețată artizanală, etc.”, informeaza Primaria Craiova.

CRAIOVA SE ÎMBRACĂ ÎN IE – 23 iunie

  • între orele 17:00 – 17:15 adunarea participanților la parada iei, în Piața Mihai Viteazul, zona magazinului Mercur;
  • ora 17:15 – Parada iei, ce se va desfasura pe traseul: Piața Mihai Viteazul, Calea Unirii, Cercul Militar, Parcul Romanescu (intrarea principală), Teatrul de Vară , Casa Bibescu;
  • în Zona Foișor vom organiza Aleea OLTENEASCĂ, ce va cuprinde expoziție de costume populare de la Muzeul Olteniei, sectia etnografie, Casa Băniei;
  • în Zona Foișor vom organiza și ateliere interactive demonstrative;
  • în Foișor vom prezenta filme documentare din Oltenia, ce vor rula pe tot parcursul evenimentului;
  • de la ora 18:30 pe esplanada Casei Bibescu, momente artistice prezentate de:
  • Orchestra și formația de dansuri ale Ansamblului Folcloric Maria Tanase,
  • Constantin Gaciu și Taraful Iancu Jianu.
  • Taraful Ionuț Drăgulin Atelierele cu meșteșugari se vor desfășura până duminică – 25 iunie 2023.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.