Ultimele știri
Acasă / Administratie / Surse politice locale: Schimbarea prefectului e iminenta. Ion Racăreanu, in carti pentru functia de prefect

Surse politice locale: Schimbarea prefectului e iminenta. Ion Racăreanu, in carti pentru functia de prefect

Guvernul a aprobat, in sedinta din 10 decembrie 2019, schimbarea din functie a prefectilor din mai multe judete, Doljul ramanand insa in asteptare.

De vreo cateva zile este mare agitatie pe scena politica doljeana. Zvonurile ca actualul prefect va pleca din fruntea Prefecturii prinde contur. Varianta aparuta in piata publica este Ion Racăreanu, primarul comunei Bradesti. O varianta agreata atat de PNL cat si de ALDE, spun surse politice locale: “Este omul potrivit la locul potrivit”.

Foto: Ion Racareanu

Ion Racăreanu, fost penelist, este cunoscut in urbe ca fiind unul dintre primarii care a dovedit in functie ca poate sa slujeasca o comunitate asa cum scrie la carte. Este de 30 de ani in administratia locala, experienta ce la ajutat sa lucreze aplicat pe necesitatile Bradestiului. Activitatea de primar, din ultimii ani, bazandu-se mai mult pe investitii. De altfel, primarului Racareanu i-au fost decernate, de-a lungul timpului, nenumarate premii. Printre acestea se numara “Cel mai bun primar de comuna din Regiunea Oltenia” si “Primarul de comuna al Anului”.

Actualul prefect, Dan Narcis Purcărescu, fost membru ALDE, a avut ceva contre cu liderii filialei lui Tariceanu, fapt ce i-a indepartat sustinerea politica de care a beneficiat pe parcursul mandatului sau, el scapand, ca prin urechile acului, de eliberarea din functie. “Chiar daca Purcărescu a ramas in functie, sefii locali ai partidului aflat la guvernare negociaza viitoarele nume pentru fuctiile de prefect si subprefect. Schimbarea prefectului e iminenta. Prefectura are nevoie de un om capabil sa aplice legea”, mai sustin aceleasi surse politice.

Mediul politic local este in asteptare si la categoria subprefect. Mandatul PSD al subprefectului Cristian-Marian Șovăilă a încetat de drept inca de luna trecuta, dar Guvernul nu a nominalizat un inlocuitor. Pesemne ca PNL Dolj inca negociaza pe numele “Danielei”.

La inceputul lunii decembrie 2019, Guvernul a decis schimbarea prefectilor de Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Valcea, Vrancea, Bucuresti, Ialomita – constatare incetare de drept a raportului de serviciu.

Executivul a aprobat numirea urmatorilor prefecti: Nicolae Albu (Alba), Stoian Gheorghe (Arad), Alexandru-Liviu Miroseanu (Bacau), Stelian-Nechita Dolha (Bistrita-Nasaud), Alexandru-Valentin Colbu (Botosani), Ioan-Gabriel Avramescu (Galati), Aneta Matei (Giurgiu), Vasilica Poteca (Hunedoara), Marian Grigoras (Iasi), Lazar George (Neamt), Liviu Dumitrascu (Teleorman), Mircea Gologan (Vaslui ), Gheorghita Berbece (Vrancea).

De asemenea, s-a decis schimbarea subprefectilor din Alba, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Dolj, Gorj, Giurgiu, Iasi, Suceava, Teleorman, Timis, Vaslui. Ca subprefecti au fost numiti Liliana Ones – Timis si Rares Macrea – Sibiu.

Incetarea exercitării functiilor de prefect si subprefect are caracter temporar. Prefecții și subprefecții sunt apolitici și fac parte din categoria funcționarilor publici, aceasta fiind una dintre cerințele Uniunii Europene în negocierile pentru aderare.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.