Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Piramida „plutitoare” a Egiptului expusă după 4.000 de ani de secrete
SERPICO CRAIOVA

Piramida „plutitoare” a Egiptului expusă după 4.000 de ani de secrete

Piramida incredibilă „plutitoare” din EGIPT a fost expusă într-un nou documentar „decodificându-și” secretele „blocate timp de 4.000 de ani”.

Senusret al II-lea a fost al patrulea faraon al dinastiei a XII-a din Egipt care a ordonat construirea piramidei din Lahun înainte de moartea sa. Vechiul domnitor a fost foarte interesat de regiunea oazei Faiyum și a început să lucreze la un sistem extins de irigații de la Bahr Yussef până la Lacul Moeris din Egiptul Mijlociu. Scopul proiectului său a fost de a crește cantitatea de teren cultivabil în acea zonă și, ca urmare a eforturilor sale, va rămâne capitala politică a Egiptului până la dinastia a 13-a.

În documentarul „Unearthed” de la Science Channel a explicat de ce piramida sa era „ca nimeni alta”. De ce era înconjurată de o șanț ciudat? Se presupune că aceasta este singura piramidă construită vreodată care a plutit pe apă. „Acum am primit acces exclusiv pentru a ne aventura în această bizară megastructură pentru prima dată”, se spune în documentar, relateaza express.co.uk

„Acum camerele noastre au primit acces exclusiv pentru a se aventura în această bizară megastructură pentru prima dată. Explorăm tuneluri ascunse adânc sub pământ, folosim analize pionierate de scanare a dronelor și criminalistică pentru a decoda secretele unui faraon închis timp de 4.000 de ani.


Piramida din Lahun stă și astăzi (Imagine: SCIENCE CHANNEL)

„Vom deconstrui digital scheletul interior în formă de stea al piramidei, îi vom dezvălui tunelurile ascunse, îi vom dezvălui caracteristicile inginerești uimitoare și vom descoperi comorile pierdute de mult pentru a rezolva misterul celei mai ciudate piramide dintre toate.”

În noul documentar, lansat la începutul acestei luni, experții au obținut o privire unică asupra trecutului. Seria a explicat: „Construit în jurul anului 1870 î.Hr., este un monument puternic îmbrăcat în calcar strălucitor, care se ridică la 160 de metri deasupra deșertului.

„În partea de sus, o piatră de granit negru face o legătură cu cerurile Alături, o piramidă mai mică – pentru regina faraonului – și opt memorii de piatră mastaba”.

Piramida a fost odată înconjurată în apă


Piramida a fost odată înconjurată în apă (Imagine: SCIENCE CHANNEL)

„Totul era închis de un zid imens de cărămidă. Se spune că complexul este înconjurat de apă, plutind parcă în deșert. Se află în vastul deșert vestic al Egiptului. Aceasta este o zonă fertilă a deșertului cunoscută sub numele de Oaza Faiyum. “

Arheologul principal Salima Ikram și-a dezvăluit teoria despre modul în care faraonul a creat iluzia că piramida lui plutea. Ea a spus: „Ce priveliște trebuie să fi fost pentru oameni, să se uite la așa ceva – acest munte al unei piramide înconjurate de apă.

„Suntem în mijlocul unui deșert, dar, în depărtare, puteți vedea că există multă verdeață și vegetație.

În loc să folosească un umplutură de pietre, noroi și mortar, piramida Senusret II a folosit o umplutură de cărămizi de noroi înainte de a acoperi structura cu un strat de furnir de calcar. Pietrele exterioare de placare au fost blocate împreună folosind inserții de coadă de rândunică, dintre care unele rămân încă. O șanț a fost săpată în jurul nucleului central care a fost umplut cu pietre pentru a acționa ca o scurgere. Învelișul de calcar stătea în acest canal, indicând faptul că Senusret II era preocupat de deteriorarea apei, scrie express.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Realitatea PLUS face apel la Clubul de Presă și instituțiile de forță ale statului să sancționeze tacticile mafiote ale clanului Piedone

Ținând cont de atacurile publice ale lui Cristian Popescu Piedone și ale partidului din spatele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.