Ultimele știri
Acasă / Diverse / Țările vecine cu Ucraina se pregătesc de război

Țările vecine cu Ucraina se pregătesc de război

Orban desfășoară trupe la graniță, iar Polonia adoptă o lege care îi permite să-și consolideze forțele cu țara vecină. În jurul Ucrainei se trăieşte într-o atmosferă premergătoare războiului.

Ministrul ungar al Apărării, Tibor Benkő, a trimis trupe în regiunea de est a ţării sale, urmând instrucțiunile premierului Viktor Orbán. „Protejarea granițelor noastre este la fel de importantă ca și pregătirea pentru acțiuni umanitare”, a justificat ministrul pe Facebook. De teamă că situația din Ucraina ar putea escalada și ajunge în partea de vest a țării, Benkő consideră că și Ungaria ar trebui să se pregătească să facă față unui posibil val de refugiați, scrie abc.es, citat de evz.ro.

La rândul său, guvernul polonez a aprobat un proiect de „lege a apărării naționale” care îi permite să consolideze rapid forțele poloneze din Ucraina vecină, a explicat ministrul Apărării, Mariusz Błaszczak. Dacă va fi aprobat de parlament, proiectul de lege va accelera rata de creștere a cheltuielilor pentru apărare.

Pe fondul conflictului din Ucraina, Austria a înființat un cabinet de criză pentru a permite guvernului să ia măsuri rapide în cazul în care războiul din Ucraina și din jurul său ar scăpa de sub control.

În Cehia, șeful Armatei, Aleš Opata, a avertizat că „evenimentele din Ucraina indică faptul că nu vom fi într-un loc sigur în următorii ani și a adăugat că țara sa nu se poate comporta ca și cum nu ar fi afectată de criza din Ucraina”.

Mai la nord, Finlanda și Suedia, în mod tradițional pacifiste, au redeschis dezbaterea publică cu privire la embargoul asupra armelor asupra Ucrainei. Legislația acestor două țări interzice exportul de arme către țări aflate în război sau care încalcă drepturile omului, dar dezbaterea dacă escaladarea situației din Ucraina justifică o excepție și permite livrarea de arme câștigă teren. Citeste integral AICI

Citeste si: Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin: ocuparea a două treimi din teritoriul actual al Ucrainei, într-un război în trei faze. Rusia ar ajunge până la granița cu România

Dacă acest lucru va reuși, întregul sud al Ucrainei va fi sub control rusesc, iar Putin va construi un coridor din Rusia până la granița NATO cu România, potrivit ziarului german, care citeaza surse NATO si din serviciile de informatii.

Decembrie 2021. Cotidianul german BILD dezvăluie planurile președintelui rus Vladimir Putin de a ocupa două treimi din teritoriul actual al Ucrainei, într-un război în trei faze. Rusia ar ajunge până la granița cu România.

Dacă Putin va decide invazia, atacul ar urma să aibă loc în ianuarie-februarie 2022.

Aceste detalii ale posibilului plan rusesc au fost dezvăluite cotidianului german BILD de surse din NATO și din serviciile de informații.

În prima etapă, Rusia intenționează să cucerească sudul Ucrainei, „pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și a tăia accesul Ucrainei la mare și, în consecință, la aprovizionare”, a spus un ofițer de rang înalt pentru Bild.

Rusia intenționează să folosească navele transferate din Marea Baltică în regiune în primăvară, „pentru a transporta tancuri și trupe din Crimeea în regiunea Odesa”, a declarat un ofițer superior al informațiilor occidentale.

Un alt oficial militar de rang înalt a clarificat că planurile Rusiei prevăd o operațiune de debarcare „la est de Odesa, între orașele Fontanka și Koblevo”. Trupele ruse „vor înainta la nord-est de oraș, apoi vor face stânga și vor avansa în Transnistria”, înconjurând Odesa.

Totodată, în regiunea Herson, de-a lungul fluviului Nipru, se vor desfășura operațiuni aeropurtate ale forțelor speciale, blocând poduri peste cel mai important râu al țării și întrerupând astfel aprovizionarea. Totodată, din Crimeea vor fi lansate focuri de artilerie asupra pozițiilor ucrainene cele mai puternice.

În același timp, unitățile de tancuri rusești, cu sprijinul marinei și al forțelor aeriene, vor avansa spre vest din Donbasul ocupat, apoi se vor diviza și vor avansa, pe de o parte, spre Zaporojie (un important centru militar din sudul Ucrainei) și spre Crimeea.

Dacă acest lucru va reuși, întregul sud al Ucrainei va fi sub control rusesc, iar Putin va construi un coridor din Rusia până la granița NATO cu România, scrie ziarul german, citat de G4Media.

Faza 2: Nord-Est

În paralel cu prima fază a războiului, aeronavele și rachetele balistice ale lui Putin plănuiesc să slăbească capacitățile militare ale Ucrainei în toată țara.

Dacă Kremlinul va considera că sunt îndeplinite condițiile, unitățile de tancuri rusești ar putea trece granița în regiunile Lugansk și Harkov și ar putea avansa spre marile orașe Dnipro și Poltava.

„În primul rând, vor înconjura orașele și vor întrerupe electricitatea, gazul și aprovizionarea cu alimente. În câteva săptămâni, rușii se vor afișa ca salvatori ai civililor, invadează orașele capitulate și vor salva populația ucraineană de la foame sau de la moarte”, a spus un ofițer.

Faza 3: Kiev

În a treia etapă, armata Kremlinului va ataca Kievul din nord.

„Desigur, acest lucru s-ar putea întâmpla la începutul războiului, dacă circumstanțele o cer”, a declarat o sursă pentru Bild.

Strategii NATO nu sunt siguri dacă regimul Lukașenko din Belarus va lua parte la ostilități.

Dacă Belarus se alătură atacului, Rusia ar putea înconjura Kievul din nord-est și nord-vest.

În cele din urmă, trupele ruse vor avansa „aproximativ până la linia Korosten-Uman pentru a întrerupe aprovizionarea din vestul Ucrainei. Atunci s-ar putea aștepta la capitularea Kievului și, în consecință, a Ucrainei”.

Ca urmare a unui astfel de plan, Rusia ar putea ocupa aproximativ două treimi din teritoriul actual al Ucrainei.

O altă sursă a spus: „Dacă Rusia intră, sancțiunile vor fi în continuare. Deci nu are sens să te oprești la jumătatea drumului”.

„Ucrainenii vor lupta, dar nu vor putea rezista marelui atac al rușilor”, a mai declarat oficialul de rang înalt pentru BILD. Potrivit acestuia, forțele armate ale Kievului se vor retrage în vestul țării „dacă nu sunt complet distruse”.

Un alt ofițer a spus că rachetele antitanc americane Javelin nu vor fi suficiente pentru toate tancurile rusești și că dronele turcești Bayraktar ar fi o pradă ușoară pentru avioanele de război rusești.

Potrivit acestuia, pentru apărarea Ucrainei sunt necesare rachete antiaeriene occidentale moderne, precum Patriot, și rachete antinavă, precum Harpoon.

„Aliații regândesc acum aprovizionarea cu arme către Ucraina. Dar această decizie nu poate veni de la NATO, ci doar de la membrii săi suverani”, a spus un ofițer de securitate occidental.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România va găzdui Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. Au început lucrările de reamenajare a Bazei Olimpice de la Râşnov!

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială – Grand Prix de sărituri cu schiurile. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.