Ultimele știri
Acasă / Administratie / Stadionul de atletism, gata pentru marile competiții (P)

Stadionul de atletism, gata pentru marile competiții (P)

Craiova își întregește baza sportivă și se va bucura de o nouă arenă, una dintre cele mai frumoase din țară, ce oferă facilități la cel mai înalt standard și care va putea găzdui inclusiv competiţii internaţionale de mare anvergură.

Este vorba despre STADIONUL DE ATLETISM, un proiect realizat de Primăria Craiova cu fonduri de la bugetul local, menit să ducă sportul de performanță la un alt nivel, ce va plasa Cetatea Băniei în centrul competițiilor europene.

„Încă de la începutul acestui proiect ne-am dorit să sprijinim atât performanţa, cât şi dezvoltarea sportului de masă. De altfel, unul dintre obiectivele declarate ale noului stadion este de a atrage cât mai mulţi cetăţeni ai Craiovei, de la copii la adulţi spre sport, oferindu-le o bază completă de pregătire, ultramodernă de secol XXI. Primăria Craiova a considerat că performanța trebuie încurajată și răsplătită, și astfel, am construit cea mai frumoasă și una dintre cele mai mari arene de atletism din România, ce va putea găzdui inclusiv competiții europene de categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II.

Sunt două piste gata de folosire – una la standarde competiționale, de 400 metri, dar și cea de warm-up, fiecare cu instalație de nocturnă separată. Sistemul audio de înaltă fidelitate va oferi ambientul necesar celor care vor evolua pe terenul de competiții. Toate materialele și instalațiile sunt noi și vor utila nu doar pista mare, ci și pista de warm-up, iar vestiarele și cabinele sunt pregătite pentru sportivi și membrii echipelor” a declarat primarul Mihail Genoiu.

Cu o capacitate de 5.000 de locuri, arena din Bănie poate găzdui toate probele care țin de atletismul de performanță: săritura în lungime, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, triplu salt, alergare liberă sau cu obstacole (garduri) pe diferite distanțe, ștafetă, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutății sau aruncarea suliței și maratonul.

Cu o pistă de alergare cu 8 culoare, dar și cu facilități care permit desfășurarea simultană a două competiții în aceleași condiții pentru atleți, noua arenă îndeplinește toate condițiile pentru organizarea de concursuri de nivel internațional. În acest sens, lucrările au fost monitorizate de un prestator recomandat de I.A.A.F. (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism), care a avut misiunea de a elabora documentațiile în vederea certificării stadionului de atletism la categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II.

Arena are inclusă zona de antrenament, zona de concurs și o clădire principală compartimentată în 4 corpuri – (Corpuri A, B, C, D), care găzduiește, pe lângă cele peste 5.000 de locuri pentru spectatori, dotări moderne pentru sportivi, arbitri, media etc. necesare desfășurării unor competiții omologate internațional.

Antrenamentele și concursurile se vor putea desfășura și seara, datorită instalației de nocturnă formată din 5 stâlpi de iluminat, completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale și de instalația de nocturnă pentru terenul de încălzire, formată din 6 stâlpi de iluminat, de care beneficiază stadionul. Valoarea lucrărilor de execuție a fost de 46.518.437,56 lei cu TVA.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL: Vom respecta protocolul de guvernare cu PSD și UDMR, iar Ministerele nu vor fi renegociate

Liberalii anunță că vor respecta protocolul de guvernare cu PSD și UDMR și că nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.