Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / PNL Dolj: Militarii în rezervă trebuie sa primească exact ceea ce li se cuvine! Nici mai mult, nici mai puțin!
SERPICO CRAIOVA

PNL Dolj: Militarii în rezervă trebuie sa primească exact ceea ce li se cuvine! Nici mai mult, nici mai puțin!

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu mai mulţi rezervişti militari din Dolj. Principala problemă discutată a fost aceea a pensiilor militare de stat, subiect care îi preocupă pe toţi militarii care nu mai sunt în activitate.
La întâlnirea cu rezerviştii militari, care s-a desfăşurat în cadrul Comisiei de Apărare a PNL Dolj condusă de colonelul în rezervă Marinel Florescu, au participat preşedintele PNL Dolj – Ştefan Stoica, ministrul Tineretului şi Sportului – Ionuţ Stroe și senatorul Mario Ovidiu Oprea.

Participanţii au arătat că pensiile militare nu sunt pensii speciale, pentru că acestea nu sunt plătite din bugetul asigurărilor sociale, ci din cel al ministerelor în care şi-au desfăşurat activitatea. Nicolae Ciucă a spus că este nedrept ca cei care au ieşit din Armată în momente diferite să fie penalizaţi doar pentru că au beneficiat de pensie calculată pe legi diferite. „Principiul care trebuie respectat este ca cei care au avut grade, funcţii şi condiţii de pensionare similare să beneficieze de pensii egale. Este necesară o etapizare a proceselor de recalculare şi actualizare a pensiilor, care a fost agreată cu reprezentanţii structurilor asociative ale pensionarilor din apărare şi ordine publică. Militarii în rezervă trebuie să primească exact ceea ce li se cuvine! Nici mai mult, nici mai puţin!”, a declarat ministrul Apărării în faţa militarilor prezenţi.

Rezerviştii au fost informaţi şi despre faptul că toate demersurile pe care Ministrul Apărării le va întreprinde pentru adoptarea unor modificări legislative în domeniul pensiilor militare vor fi făcute numai după consultarea reprezentanţilor Forumului structurilor asociative ale personalului militar în rezervă şi în retragere. „Specialiştii noştri şi ai militarilor în rezervă vor sta de fiecare dată la aceeaşi masă pentru a găsi căi comune de susţinere a iniţiativelor legislative care îi privesc, aşa cum a fost şi cazul pentru PLx-199. Dacă noi ne punem de acord, parlamentarii vor analiza cu mai multă deschidere proiectele pe care le susţinem împreună. Aici e cheia succesului nostru, împreună!”, a subliniat ministrul Nicolae Ciucă.Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a precizat faptul că Partidul Național Liberal, prin vocea premierului Ludovic Orban, a susţinut dintotdeauna că pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci au caracter de pensii de serviciu,pentru că militarii sunt toată viaţa lor în serviciul naţiunii.

Programul de guvernare al PNL

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de Presă, elogiat internațional!

În urma temerarelor dezvăluiri, făcute de postul de televiziune Realitatea Plus și susținute în forță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.