Ultimele știri
Acasă / Administratie / ANAF va publica numele persoanelor fizice cu datorii de peste 100 de lei
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

ANAF va publica numele persoanelor fizice cu datorii de peste 100 de lei

Conducerea ANAF a dat un ordin potrivit căruia debitorii care înregistrează obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații, vor fi făcute publice pe pagina de internet a instituției.


Persoanele fizice ale căror obligații fiscale restante către stat depășesc suma de 100 de lei vor fi publicate pe situl ANAF.  Ordinul dat de conducerea institutiei a fost publicat in Monitorul Oficial. „Odată ce a fost publicat ordinul, acesta devine aplicabil, lista poate apărea și mâine”, a declarat consultantul fiscal Adrian Bența, citat de Digi24.

Până în prezent, ANAF făcea public la câteva luni numele firmelor de stat sau private, mici, mijlocii și mari datoare la bugetul de stat. Noutatea este că, de acum înainte, se va publica și numele persoanelor fizice.

Pentru a apărea pe situl de internet ANAF o obligație trebuie să depășească plafonul de 100 de lei în cazul persoanelor fizice, 500 de lei persoanele fizice care desfășoară activități independente sau exercită profesii libere, 1.000 de lei la contribuabilii mijlocii și 1.500 de lei la marii contribuabili. Obligațiile sunt cele pentru care s-a împlinit scadența sau termenul de plată și diferențele de obligații fiscale principale și accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Cu toate acestea, nu vor fi publicate sumele pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată, dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată prevăzut în actul de acordare a înlesnirii, obligațiile fiscale stabilite în acte administrative fiscale a căror executare este suspendată și obligațiile fiscale cu termene de plată viitoare stabilite în planul de reorganizare judiciară.

 

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Primele 12 transportoare blindate Piranha 5 au ajuns la Craiova

Primele 12 transportoare blindate Piranha 5 care au plecat aseară de la Uzina Mecanică București …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.