Ultimele știri
Acasă / Administratie / Consiliul Județean Dolj a înființat la Leamna un centru destinat îngrijirii pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă. Este al treilea centru din țară

Consiliul Județean Dolj a înființat la Leamna un centru destinat îngrijirii pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă. Este al treilea centru din țară

Centrul a fost inaugurat marti, într-o aripă a Spitalului de Pneumoftiziologie de la Leamna. Investiția se ridică la aproape 800.000 de euro, finanțare oferită de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei.


Doljul ocupă locul doi pe țară ca număr de îmbolnăviri cu tuberculoză. Un număr de 520 noi cazuri au fost raportate în 2017, din care 16 cazuri la copii cu vârste de până în 14 ani.

“Astăzi (ieri -n.r), am marcat reușita unui proiect de importanță națională, derulat în parteneriat de Consiliul Județean Dolj, Fundația „Romanian Angel Appeal“ și Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, cu susținerea oferită de Ministerul Sănătății și Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“. Această colaborare s-a materializat în realizarea unei investiții de aproape 800.000 de euro pentru crearea, la Leamna, a unui centru destinat îngrijirii pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă (TB-MDR), al treilea cu acest profil din întreaga țară. Trebuie spus că finanțarea a fost asigurată de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei – organism internațional înființat la inițiativa ONU –, prin intermediul Fundației „Romanian Angel Appeal“.

Prin derularea acestui demers, a fost construit un nou corp de clădire, cu o suprafață de aproape 550 de metri pătrați, destinat în exclusivitate Centrului TB-MDR, imobil prevăzut cu saloane pentru pacienți, cu o capacitate de 19 paturi, toate dispunând de grup sanitar propriu, cu spații pentru medici și asistente, precum și cu vestiare destinate cadrelor medicale. În paralel, ne pregătim să realizăm, cu finanțare din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj, o investiție de amploare, cu valoarea de aproximativ 3 milioane de euro, care va contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea condițiilor pentru desfășurarea actului medical la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, cel mai mare furnizor de servicii medicale de pneumologie din Oltenia, cu peste 150 de paturi, unde sunt tratați inclusiv pacienți din județele învecinate. În cadrul acestui proiect, ne propunem să modernizăm imobilele în care se găsesc spațiile medicale și cele administrative, precum și să construim un nou corp de clădire, de aproximativ 1.100 de metri pătrați”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. 

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

CRAIOVA. Se extinde parcarea cu plata prin SMS, în zona centrală

Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită. Primăria Municipiului Craiova …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.