Ultimele știri
Acasă / Administratie / DEPISTAREA CORONAVIRUSULUI VA FI POSIBILĂ LA CRAIOVA, CU UN SISTEM REAL TIME PCR
SERPICO CRAIOVA

DEPISTAREA CORONAVIRUSULUI VA FI POSIBILĂ LA CRAIOVA, CU UN SISTEM REAL TIME PCR

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE VICTOR BABEȘ VA BENEFICIA DE UN APARAT MODERN DE DEPISTARE A CORONAVIRUSULUI, GRAȚIE UNEI FINANȚĂRI A PRIMĂRIEI CRAIOVA.

DEPISTAREA CORONAVIRUSULUI VA FI POSIBILĂ LA CRAIOVA, CU UN SISTEM ???? ???? ???*!, a anunțat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

“Am luat această decizie pe fondul unei lipse de reacție a Guvernului României și din dorința de a oferi craiovenilor siguranța unui sistem medical eficient. Este vorba de o linie de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare), echipament modern ce va permite unității sanitare să efectueze de șase ori mai multe teste pe zi față de numărul actual de probe și cu costuri mult diminuate pentru kiturile necesare.

În acest moment, se pot face determinări pentru 16-19 probe/12 ore, în timp ce echipamentul nou asigură până la 120 probe/12 ore. Este una dintre măsurile pe care municipalitatea și-a propus să le adopte în această perioadă dificilă pentru noi toți. Kitul oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori. În plus, fiind vorba de o linie complet automată de testare, personalul poate fi relocat către alte necesități sau urgențe, la fel ca economiile legate de cheltuielile salariale”, a scris primarul pe facebook.

*O reacție în lanț în timp real a polimerazei ( PCR în timp real ), cunoscută și sub denumirea de reacție cantitativă în lanț a polimerazei ( qPCR ), este o tehnică de laborator a biologiei moleculare bazată pe reacția în lanț a polimerazei (PCR). Monitorizează amplificarea unei molecule de ADN țintite în timpul PCR (adică, în timp real), nu la capătul ei, ca în PCR convențional. PCR în timp real poate fi utilizat cantitativ (PCR cantitativ în timp real) și semi-cantitativ (adică, deasupra / sub o anumită cantitate de molecule de ADN) (PCR semi-cantitativă în timp real). Citeste mai mult pe weekipedia

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PROGRAM ZILELE MUNICIPIULUI CRAIOVA, 30 mai – 02 iunie 2024

Joi, 30 mai 09:00 – 17:00 Muzeul Cărții și Exilului Românesc Expoziţie de artă fotografică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.