Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Sala Albastră a Universității din Craiova se va numi Aula Mihai I

Sala Albastră a Universității din Craiova se va numi Aula Mihai I

În urma unei hotărâri a Senatului Universităţii din Craiova, în semn de recunoştinţă şi respect, Sala Albastră se va numi Aula Mihai I.


Sala Albastră a devenit spaţiul celor mai înalte ceremonii universitare, spaţiul în care cel mai înalt for al veţii academice, Senatul universitar, îşi desfăşoară lucrările care decid cursul vieţii academice craiovene, spaţiul în care, din timp în timp, se reunesc profesori, studenţi, mediul socio-economic, iar fiecare întâlnire înseamnă un nou pas pe drumul cunoaşterii şi al justei înţelegeri.

“Din 7 decembrie, Aula Mihai I este şi semnul moştenirii spirituale pe care comunitatea academică din Craiova o are în grijă, semnul statorniciei, al demnităţii şi înţelepciunii, valori care desăvârşeşc cunoaşterea. Universitatea din Craiova face parte din familia instituţiilor care poartă semnătura Regelui Mihai I. Pe 25 aprilie 1947, în Monitorul Oficial apărea Legea nr. 138 prin care Majestatea Sa Regele Mihai I aproba înfiinţarea Universităţii din Craiova”, a declarat rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Spânu.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

10 Mai – Ziua Regalității Române

Chiar dacă nu este zi liberă, 10 mai este una dintre cele mai importante sărbători …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.