Ultimele știri
Acasă / Externe / Președintele Comisiei Europene trage un semnal de alarmă: “Copiii din România sau cei din Italia ar trebui să aibă acelaşi acces la vaccin anti-rujeolă, la fel ca în restul Uniunii Europene”

Președintele Comisiei Europene trage un semnal de alarmă: “Copiii din România sau cei din Italia ar trebui să aibă acelaşi acces la vaccin anti-rujeolă, la fel ca în restul Uniunii Europene”

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a spus că este inacceptabil ca în 2017 să mai moară copii de boli care nici nu ar mai trebui să existe în Europa. În același timp, Junker a subliniat că toți copiii români ar trebui să aibă acelaşi acces la vaccinuri anti-rujeolă exact cum se întâmplă în restul Uniunii Europene.


Foto: Hotnews

“Este inacceptabil ca în anul 2017 să mai moară copii de boli care ar trebui să fie deja eradicate în Europa! Copiii din România sau din Italia trebuie să aibă acces, în aceeași măsură, la vaccin anti-rujeolă, la fel ca și copii din orice altă țară din Europa. Fără drept de apel! ”

De asemenea, acesta a adăugat că toate statele membre ale Uniunii Europene vor colabora pentru a sprijini măsurile naționale de vaccinare anti-rujeolă astfel încât toți copiii români să beneficieze de aceleași drepturi ca cei din statele UE.

“Tocmai de aceea, cooperăm cu toate statele membre pentru a sprijini măsurile naționale de vaccinare. Cazurile de decese care pot fi prevenite în Europa nu trebuie să existe!”, a subliniat Jean-Cleaude Juncker.

Totodată, Junker a insistat ferm asupra ideii de egalitate de şanse în toate domeniile şi a unor condiţii similare în toate statele membre UE.

“Europa trebuie să fie o uniune a egalității de drepturi, a tratamentului egal. Acest lucru înseamnă un tratament egal al membrilor săi, fie ei mici sau mari, din Est sau din Vest din Nord sau din Sud. Într-o uniune a egalilor nu pot exista cetățeni de clasa a doua. Europa trebuie să respire cu ambii plămâni – atât cu cel din Vest, cât și cu cel din Est.” (…) “De la Varna la Vigo nu trebuie să existe situaţii diferite. Acest lucru înseamnă un tratament egal al membrilor săi, fie ei mici sau mari, din Est sau din Vest din Nord sau din Sud. Nu pot exista consumatori de mâna a doua. Nu pot accepta ca cetăţenii din centrul şi estul UE să cumpere produse mai proaste decât în restul UE. Un slovac trebuie să aibă la fel de mult peşte în produsul fish fingers ca orice alt cetăţean european. Cehii ar trebui să aibă la fel de multă cacao în ciocolată precum oricine altcineva”, a spus Jean-Cleaude Juncker.

Sursă: Mediafax

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Tot ce trebuie să știi despre alegerile europarlamentare

Când vor avea loc alegerile europarlamentare? Alegerile europarlamentare se vor desfăşura în 26 mai 2019 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.