Ultimele știri
Acasă / Justiție / DOSARUL Rovinari – Turceni. Fostul director CE Turceni face ACUZAŢII GRAVE despre procurorul Uncheșelu: “Mi-a zis că mă ARESTEAZĂ 15 ani” VIDEO

DOSARUL Rovinari – Turceni. Fostul director CE Turceni face ACUZAŢII GRAVE despre procurorul Uncheșelu: “Mi-a zis că mă ARESTEAZĂ 15 ani” VIDEO

Mărturii surprinzătoare la Curtea Supremă! Fostul director economic de la Termocentrala Turceni, Octavian Graure, a declarat vineri la Înalta Curte că un procuror l-ar fi amenințat să depună mărturie împotriva deputatului Victor Ponta. Alături de fostul premier al României, în acest dosar mai sunt judecați fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, senatorul Dan Șova și Octavian Graure.


audieri-in-dosarul-turceni-rovinari-ponta-si-sova-la-instanta-suprema-18533544

foto:jurnalul.ro

Laurențiu Octavian Graure, directorul Complexului Energetic Turceni a declarat vineri, audiat fiind în procesul în care fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova sunt acuzați de corupție, că procurorul de caz Nicolae Uncheșelu l-a amenințat înainte de a-i comunica faptul că este suspect in cauză şi îl va băga 15 ani la închisoare dacă nu îi va spune despre o presupusă înțelegere între directorii CE Turceni, Dan Șova şi Victor Ponta. Procurorul de caz se referea la o înțelegere în urma căreia directorii complexului urmau “să-i dea de lucru lui Șova pentru a-l plăti pe Ponta”.

Octavian Graure, director economic al fostului Complex Energetic Turceni, la data faptelor, le-a spus judecătorilor că un procuror l-a chemat în birou și l-a presat să declare tot ce știe despre contractul lui Victor Ponta cu compania energetică. Graure a declarat în față ÎCCJ și s-a consemnat la dosar că a fost chemat informal de procurorul Uncheşelu, iar timp de 3 ore acesta i-a cerut să declare că știe de o înțelegere între Sova, Ciurel și Ponta prin care să i se dea bani lui Ponta.

Avocat: Ce i s-a cerut de procurorul de caz înainte de a fi pus sub acuzaţie de procurorul Uncheşelu?

Laurenţiu Graure: M-a ţinut 3 ore, m-a chemat pentru nimic, am vorbit cu el. M-a întrebat ce ştiu de înţelegerea dintre Cristea, Ciurel, Ponta, Şova şi câţi bani au luat fiecare. Mi-a zis că mă arestează 15 ani. După 3 ore mi-a înmânat o hârtie că sunt suspect. Am zis că nu ştiu aşa ceva.

Vorbea de o prefăcătorie a lui Ciurel şi Cristea că-i dau de lucru lui Şova ca acesta să-l plătească pe Ponta. I-am zis că nu ştiu nimic şi m-a dat afară.

Tariful orar cu casă de avocatură a lui Şova era de aproximativ 150 de lei pe oră.  Plata onorariilor era făcută în baza unor procese verbale şi a unor note de onorarii din partea casei de avocatură. Aceste note erau verificate de o persoană responsabilă de contract şi trimise spre decontare.

Ca o consecinţă a faptului că Octavian Laurenţiu Graure a refuzat să declare ceva ce nu ştie, procurorul i-a făcut un proces verbal în calitate de suspect şi l-a dat afară din birou.  Declarații în fața magistraților a trebuit sa dea și Dan Șova. Însă senatorul s-a simțit rău și nu s-a prezentat la Curtea Supremă.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

VIDEO/Cine i-a trădat pe Băsescu şi Udrea? Cristoiu lansează dezvăluiri incendiare intr-un interviu acordat lui Marius Tucă

Într-un interviu acordat lui Marius Tucă, jurnalistul Ion Cristoiu descrie cu lux de amănunte despre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.