Ultimele știri
Acasă / Justiție / Replică elegantă a Reprezentanței Comisiei Europene la campania anti bănci lansată de Vâlcov

Replică elegantă a Reprezentanței Comisiei Europene la campania anti bănci lansată de Vâlcov

Reprezentanța Comisiei Europene în România le reamintește românilor care au un cont bancar care sunt beneficiile la care au dreptul atunci când efectuează plăți în Uniunea Europeană sau scot bani de la un bancomat dintr-un stat membru.


Darius Vâlcov, consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, a declarat că își primește salariul „în plic” pentru că nu are încredere în bănci și nu deține un card sau un cont bancar, afirmând că știe multe cazuri de oameni care au rămas „fără bani, pentru că i-au mâncat comisioanele”.

„Cunosc atât de mulți oameni care au bani în cont și-au rămas fără ei, pentru că i-au mâncat comisioanele. Aveau 500 de euro și după zece ani… nimic, că sunt mari comisioanele”, a susținut Vâlcov.

În acest context, Comisia Europeană le amintește celor 58% dintre români care au conturi bancare, potrivit unui raport din 2017 al Băncii Mondiale, că băncile nu le pot percepe comisioane mai mari decât pentru o tranzacție națională echivalentă atunci când ei fac plăți transfrontaliere în UE.


În 2017, 58% dintre români aveau cont bancar, conform Băncii Mondiale. 💳 🇷🇴 Când faci o plată transfrontalieră în UE,…

Publicată de Reprezentanța Comisiei Europene în România pe Marţi, 29 ianuarie 2019

 

De asemenea, băncile din statele membre UE sunt obligate să aplice aceeași regulă și în cazul transferurilor dintr-un cont în altul în țări diferite din UE, la retragerile de numerar de la bancomate din țări membre UE, la plățile cu cardul de credit sau de debit, precum și la operațiunile de debitare directă.

Mai mult, comercianții și băncile nu pot percepe taxe suplimentare doar pentru utilizarea unui anumit card, fie acesta de credit sau de debit. Măsura se aplică atât plăților efectuate cu cardul în magazine, cât și online. sursa:digi24.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Curtea de Apel Craiova a decis: Adopția Sorinei, fetița din Baia de Aramă, rămâne valabilă

Magistraţii Curţii de Apel Craiova a respins, joi, cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.