Ultimele știri
Acasă / Politica / ALDE Dolj nu colaboreaza cu PSD. Deputatul CUPA: Vom candida pe liste proprii la alegerile locale
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

ALDE Dolj nu colaboreaza cu PSD. Deputatul CUPA: Vom candida pe liste proprii la alegerile locale

ALDE Dolj ar vrea o alianta cu PSD doar pentru alegerile parlamentare din acest an.

Filiala locala ALDE a anuntat ca nu va colabora cu PSD Dolj si va participa pe liste proprii la alegerile locale. Potrivit sefului filialei Dolj a ALDE, Ion Cupa, vicepresedinte ALDE, formatiunea locala ar putea colabora cu PSD dupa scrutinul din 5 iunie. Asta in cazul in care si PSD Dolj isi va dori. 


“La Dolj am luat hotărârea că vom merge singuri la alegerile locale, în primul rând pentru că ne dorim să fim validați de electorat ca partid serios, de sine stătător, identificat clar ca fiind singurul partid liberal, cu doctrină liberală, din țară. Vom avea candidați în fiecare primărie din județ”, a anuntat intr-o conferinta de presa deputatul Ion Cupă, președinte ALDE Dolj Acesta a mai precizat ca, exista posibilitatea unei aliante electorale pentru alegerile parlamentare din acest an.

“Prioritatea ALDE în alegerile locale este de participare pe liste proprii, iar acest protocol este de colaborare și nu o alianță. Protocolul dă posibilitatea încheierii unor alianțe acolo unde organizațiile consideră necesar pentru maximizarea rezultatelor, după alegerile locale se vor face majorități între cele două partide în consiliile locale și cele județene, iar după alegeri se stabilesc criterii pentru o eventuală alianță pentru alegerile parlamentare”.

Pe de alta parte, liderii ALDE Dolj au precizat ca nu vor milita pentru organizarea alegerilor locale in doua tururi. Preşedintele organizatiei municipale a ALDE, Mircea Năstase, candidat pentru Primaria Craiova, a declarat faptul că ALDE este adeptul ideii desfăşurării alegerilor locale într-un singur tur, reiterând totodată regulile deontologice ale politicii, precum şi respectarea democraţiei şi a principiilor democratice. Totodata, Năstase a spus un NU categoric pentru schimbarea regulilor de joc în funcţie de interesele de moment pe care le are un partid sau altul.

„Din punctul nostru de vedere este foarte clar că era avantajos un tur doi la alegeri pentru a ne asigura șansele de victorii într-un număr mai mare în diverse localități, dar nu putem susține lucrul acesta, gândidu-ne că ne dorim o reformare a clasei politice și o moralitate. Nu putem să fim de acord cu schimbarea legii cu două trei luni înainte de alegeri, în contextul în care poate să devină un lucru extrem de riscant pentru viața politică ulterioară. Pentru mine personal, și pentru organizația municipală, este surprinzător cum PNL-ul, această formațiune politică ce nu este altceva decât un PDL cosmetizat, susține alegerile în două tururi, în contextul în care anul trecut, a fost de acord, alături de PSD cu alegerile într-un singur tur. Cei care au fost atunci vocali au fost parlamentarii ALDE, dar nu au reușit să impună majoritatea, așa că s-a decis un singur tur. Rămânem consecvenți în respectarea legislației deja stabilite”, a anuntat liderul ALDE Craiova, Mircea Năstase.

Citeste si:   PSD si ALDE au semnat un protocol de colaborare pentru alegerile locale

dragnea bun

Iti place Republica TV? Urmareste fluxul de stiri pe Facebook

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj îl susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal – Filiala Dolj, în conformitate cu atribuțiile sale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.