Ultimele știri
Acasă / Invatamant / Exclusiv. Profesorii de istorie cer demiterea ministrului Curaj

Exclusiv. Profesorii de istorie cer demiterea ministrului Curaj

Mai multi profesori de istorie din Romania iau atitudine impotriva comisiei din Ministerul Educatiei care intentioneaza sa elimine disciplina Istorie din studiul elevilor la invatamantul preuniversitar.  Vezi cine sunt profesorii care vor sa elimine istoria romanilor

Ei cer demiterea ministrului educatiei, Adrian Curaj, responsabil direct pentru aceasta situatie si anunta ca vor formula plangeri penale impotriva celor implicati, pentru abuz în serviciu. De la Craiova, profesorul de istorie Mihai Dragu, fost director al Liceului Henri Coanda, initiator al acestui demers a declarat pentru republicatv.ro : „Scoaterea istoriei din studiul elevilor este o actiune fara precedent in lume, în Romania nici comunistii nu si-au permis asa ceva. Cum sa scoti istoria din studiul elevilor? E ca si cum nu ai mai avea identitate. Clar, aceasta intentie este un atentat la siguranta nationala!” .
Acesta a mai precizat ca toti cei care fac parte din Comisie sunt specializati pe matematica, ceea ce este evident un abuz. “Cer public liderilor politici din Romania, Parlamentului, Prim-ministrului, demiterea, de îndata, a ministrului Educatiei responsabil direct de aceasta situatie creata. Am facut un apel chiar la presedintele Romaniei sa-l demita pe ministrul educatiei, cel care a numit Comisia responsabila cu scoaterea istoriei din programa scolara la gimnaziu”‘, a prezizat Dragu.

M:D.: Iti sta mintea-n loc! 

Unde este abuzul? în timp ce membrii comisiei care sunt specializati pe matematica scot istoria din programa scolara, tot ei aloca disciplinei Matematica 5 ore pe saptamana. Mai mult, si alte discipline umaniste pierd foarte multe ore, precum Geografia, Stiintele Sociale, Limbile strane, mai sustin initiatorii demersului pentru demiterea ministrului Curaj.
Sase membrii dintre cei 11 ai Comisiei numita de Ministerul Educatiei au venit cu o propunere, radicala, fata de variantele initiale. Ei propun, pe parcursul claselor V-VIII, unirea Matematicii cu Informatica intr-o noua disciplina numita Matematica-Informatica, unirea Fizicii, Chimiei, si a Biologiei in Stiintele Vietii si Stiințele Mediului, alocarea a 3 ore de Educatie Fizica pe saptamana, transformarea Istoriei in Educatie pentru Societate, eliminarea definitiva a Culturii civice, mentinerea disciplinei Consiliere si Orientare si eliminarea Limbii Latine.
Potrivit initiatorilor demersului pentru demiterea ministrului Educatiei, membrii Comisiei numita de Ministerul Educatiei sunt: Tincuta Apateanu, Florin Colceag, Radu Gologan, Manuela Prajea, Marian Stas si Stefan Vlaston.

 Iata concluziile asumate de șase membri ai grupului de lucru

Vezi AICI documentul!
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Cele mai ample 6 proiecte pentru dezvoltarea Craiovei sunt propuse de profesorul Alexandru Gîdăr, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj

Comandat de PNL Dolj, executat de SC HV MEDIA PRODUCTION SRL, cod AEP 21200012 Primul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.