Ultimele știri
Acasă / Politica / Podul suspendat a devenit suspectat. Liberalii, cu mâna pe butonul DNA! VIDEO
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Podul suspendat a devenit suspectat. Liberalii, cu mâna pe butonul DNA! VIDEO

La ședința de joi a consiliului local, pesediștii și liberalii vor juca la două capete de pod. Intre ei, sunt aproape gata de tocat peste 6 milioane de lei, aflați pe ordinea de zi pentru reabilitarea podului din Parcul Romanescu.  O reabilitare inoportună și foarte dubioasă, zic șefii de la PNL Dolj. Fane Stoica a amenințat cu sesizarea organelor abilitate dacă, după ce PNL se va opune la vot, proiectul podului va trece cu majoritate pesedistă de consiliu și se va derula în forma actuală, în ciuda atâtor suspiciuni.  


Primăria Craiova propune spre aprobare, în ședința de joi a Consiliului Local, expertiza tehnică și documentația de avizare a lucrărilor de intervenții privind reabilitarea podului suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu“, obiectiv care nu a fost prins în proiectul de circa zece milioane de euro ce a vizat modernizarea parcului.

Podul suspendat

Conform expertizei tehnice, podul (49,6 metri lungime și 2 metri lățime) are nevoie de consolidare structurală şi reabilitare, valoarea totală a investiției ridicându-se la 6.243.288 de lei (TVA inclus).

Șefii PNL Dolj explică de ce trebuie retrasă de pe ordinea de zi a Consiliului Local  Craiova alocarea a peste un milion de euro pentru reabilitarea Podului suspendat din “Romanescu”.

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, și consilierii municipali ai PNL au atras atenția, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că, spre exemplu, cheltuielile neprevăzute pentru reabilitarea podului pot ajunge la suma de circa 360.000 de euro!

Podul suspendat a devenit suspectat. Liberalii, cu mâna pe butonul DNA!————-Șefii PNL Dolj explică de ce trebuie retrasa de pe ordinea de zi a CL Craiova alocarea a peste 1 milion de euro pentru reabilitarea Podului suspendat din "Romanescu".https://republicatv.ro/administratie/15-milioane-de-euro-gata-de-imprastiat-pe-podul-suspiciunilor/

Posted by Republica TV on 27 Septembrie 2017

 

Ce se arată în documentația din cadrul raportului atașat proiectului de hotărâre:

În urma examinării vizuale a podului suspendat, se constată, în general, o stare bună a structurii acestuia, dar sunt semnalate unele deficienţe la nivelul finisajelor portalurilor şi ale culeelor, la nivelul structurii metalice a căii de rulare s-a constatat coroziunea tuturor elementelor componente, iar la nivelul podinei din lemn, s-a constatat degradarea în proporţie de 50% (…) Se constată fisuri şi crăpături în tecuiala decorativă din similipiatră şi pe alocuri se observă chiar lipsa acesteia. Terasele portalurilor sunt deteriorate, hidroizolaţia fiind complet distrusă şi permiţând dezvoltarea vegetaţiei în acea zonă, existând chiar arbuşti crescuţi pe terasa unuia dintre cele două portaluri. Se mai observă existenţa atacului biologic şi microbiologic, prin apariţia de muşchi, licheni şi eflorescenţe saline, datorate mediului umed din parc. Trebuie subliniată lipsa fisurilor şi a degradărilor care apar ca urmare a solicitărilor seismice: fisuri înclinate în X, fisuri orizontale de forfecare la baza portalurilor, striviri ale zidăriei la capetele”. 

Citeşte şi: 

1,5 milioane de euro, gata de împrăștiat pe podul suspiciunilor

1,5 milioane de euro, gata de împrăștiat pe podul suspiciunilor

 

Citeşte şi: Laurentiu Ivanovici, PNL Dolj : Joi, votăm împotriva proiectului de hotărâre al CJ Dolj ce prevede diminuarea investițiilor în sănătatea doljeana

Laurentiu Ivanovici , PNL Dolj : Joi, votăm împotriva proiectului de hotărâre al CJ Dolj ce prevede diminuarea investițiilor în sănătatea doljeana. PLUS:https://republicatv.ro/

Posted by Republica TV on 27 Septembrie 2017

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

🇷🇴Comisia Europeană a aprobat Planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde euro

Planul cuprinde măsuri-cheie pentru sprijinirea tranzițiilor verzi și digitale și pentru consolidarea rezilienței economice și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.