Ultimele știri
Acasă / Regiunea-Oltenia / Ministrul Muncii: De la 1 martie 2018, medicii vor avea salarii comparabile cu cele din Occident!
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Ministrul Muncii: De la 1 martie 2018, medicii vor avea salarii comparabile cu cele din Occident!

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, în cadrul comisiilor reunite din Parlament privind avizarea viitorilor miniştri, că de la 1 martie 2018 medicii vor avea salarii comparabile cu cele din Occident.


„De ce au plecat tinerii din România? Pentru că în altă ţară au găsit un loc de muncă mai bine plătit. Ori, este exact ceea ce ne-am propus şi este exact ceea ce facem de un an de zile, să creştem salariile din sectorul bugetar şi am forţat şi sectorul economic să aibă o majorare de salarii. Dacă în sectorul bugetar a fost o majorare de 22%, şi în sectorul economic a fost o majorare de 14% pe medie. Ceea ce am început trebuie să continuăm, dacă vrem ca tinerii să se întoarcă în România”, a declarat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă salariile medicilor au scăzut de la 1 ianuarie 2018, Vasilescu a precizat că este exclus, ba din contră, salariile medicilor vor creşte.

„Prin Legea salarizării, cresc salariile, de altfel s-au păstrat şi toate sporurile şi s-a discutat cu sindicatele ( n.r – din Sănătate) ce se va întâmpla şi cu gărzile. Deci exclus să fie vreo scădere a medicilor, ba mai mult, de la 1 martie vor avea salarii chiar comparabile cu cele din Occident”, a precizat ministrul.

Pe de altă parte, Olguţa Vasilescu a mai spus că salariile mai multor bugetari au scăzut, prin prisma Legii salarizării unitare.

„Prin Legea salarizării unitare s-a uniformizat sistemul şi se va uniformiza în continuare până în anul 2022. Sunt salarii care scad la bugetari. Lucru pe care nu l-am ascuns niciodată. Eu m-am săturat de câte ori am desenat acea piramidă în care am spus că 60% din salarii cresc, dar în vârf sunt 3% dintre salariile bugetarilor care vor scădea, pentru că nu aveam cum să îi aducem pe ceilalţi funcţionari la nivelul lor, din moment ce aceşti bugetari aveau salarii peste nivelul miniştrilor sau al preşedintelui. Ca atare, aşa numiţii bugetari de lux trebuiau aduşi cu picioarele pe pâmânt”, a mai precizat ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu: Noua Lege a pensiilor va avea costuri suplimentare faţă de bugetul actual

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, la audierea din Parlament, că legea pensiilor ar putea fi adoptată în această sesiune parlamentară, precizând că a avut deja o discuţie în acest sens cu ministrul propus la Finanţe, Eugen Teodorovici.

„Sper ca Legea pensiilor să fie aplicată din această sesiune. Eu am avut deja o sesiune preliminară cu ministrul Eugen Teodorovici şi i-am spus că vor fi costuri suplimentare faţă de ceea ce este la ora actuală pe bugetul de pensii şi mi-a răspuns că sarcina sa, ca ministru de Finanţe, este să găsească bani. E foarte bine dacă este aşa, pentru că astfel vom avea o legislaţie foarte bună”, a declarat, luni, ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu susţine că noua lege a pensiilor va atrage după sine şi o reorganizare în cadrul Casei de Pensii. (mediafax.ro)

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

România suspendă toate zborurile din si spre Marea Britanie

Zborurile din și către Marea Britanie au fost suspendate prin hotărârea emisă duminică de autoritățile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.