Ultimele știri
Acasă / Regiunea-Oltenia / Primul Centru European de Resurse și Angajament (CRAF), deschis la Craiova. Este primul de acest gen din Europa

Primul Centru European de Resurse și Angajament (CRAF), deschis la Craiova. Este primul de acest gen din Europa

Miercuri, 24.10.2018, la Craiova s-a inaugurat Centrul de Resurse și Angajament Ford, primul de acest gen din Europa, ce va acționa ca un incubator de antreprenoriat social.


Condus de partenerul non-profit Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL) într-un sediu oferit de către Primăria municipiului Craiova, CRAF va acționa ca un hub de antreprenoriat social. Ford Motor Company Fund și GlobalGiving, partenerul său internațional, susțin programul cu o investiție de 1 milion de dolari pe o perioadă de patru ani.

CRAF Craiova este o colaborare cu Asociația Pentru Educatie SV Oltenia (EDUCOL), o organizație non-profit locală care urmărește să maximizeze oportunitățile de instruire, dezvoltare și angajare pentru tineri.

Susținut de o investiție de peste un milion de dolari oferită de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu GlobalGiving, noul CRAF va acționa ca un incubator de antreprenoriat social, unde studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic. Scopul este acela de a avea un impact pozitiv asupra creșterii locurilor de muncă, a potențialului economic și a calității vieții locuitorilor din regiunea Oltenia.

CRAF Craiova, al patrulea centru de acest gen la nivel global, va putea de asemenea reuni parteneri locali nonprofit, voluntari Ford, mentori și lideri educaționali care să ofere programe de angajare și comunitare, ajutându-i astfel pe localnici să dezvolte noi competențe și să consolideze valorile comunității.

În plus față de acordul multianual încheiat între EDUCOL și GlobalGiving, partenerul internațional al Ford Motor Company Fund, va fi acordată o finanțare suplimentară de 100.000 de dolari pentru renovarea clădirii, astfel încât să fie satisfăcute nevoile specifice ale unui astfel de centru. Lucrările de renovare sunt deja în curs de desfășurare, fiind sprijinite de angajații Ford, cei ai Primăriei municipiului Craiova și de către comunitatea academică a Universității din Craiova – studenții jucând un rol semnificativ în acest proces.

Elevi și absolvenți vor fi invitați să prezinte propunerile lor de antreprenoriat social până la începutul lunii septembrie, primele echipe câștigătoare urmând să fie anunțate în luna octombrie, la ceremonia de inaugurare. Fiecare echipă va primi o subvenție de pornire și va avea acces la facilitățile CRAF.

„Ford Fund are o bogată tradiție în a consolida comunitățile devenite case pentru angajații noștri, dealeri, furnizori și clienți”, a declarat Jim Vella, președinte Ford Motor Company Fund. „Suntem încântați să aducem în Europa Centrul de Resurse și Angajament al Ford și să oferim acces la oportunități și resurse ce vor contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor în România”.

foto:ACAROM

Primul CRAF a fost înființat în 2013 în Detroit. De atunci, Ford Fund a deschis un alt centru în Africa de Sud și a un al doilea CRAF în Detroit. Planurile sunt în plină desfășurare pentru a se extinde și în Asia, odată cu lansarea unui centru la Bangkok, la începutul anului 2019.

„Combinând expertiza și entuziasmul inițiativelor sociale din SUA și peisajul antreprenorial foarte fertil din România, sperăm să provocăm din ce în ce mai mulți tineri să devină membri activi și responsabili ai comunității lor locale, în încercarea de a face diferența și de a fi parte dintr-o rețea globală. Suntem recunoscători și onorați să lucrăm cu Ford Motor Company”, a declarat profesorul Leonardo-Geo Mănescu, președintele EDUCOL.

Ford Fund funcționează la nivel global prin investiții strategice, concentrate pe construirea de comunități, îmbunătățirea educației și promovarea conducerii preventive, ca parte a inițiativei “Operation Better World”.

Activitățile recente ale Ford Motor Company Fund în România includ înființarea unui Centru de formare profesională specializat în inginerie mecanică și electrică; înființarea unui program gratuit de screening pentru bolile cardio-vasculare, denumit „Ascultă-ți inima”; și Ford Driving Skills for Life, program gratuit de conducere preventivă, prin care sunt instruiți anual peste 1000 de șoferi tineri din România și peste 2500 de adolescenți, prin intermediul seminarelor din licee.

Despre Ford Motor Company Fund

Ford Motor Company Fund reprezintă ramura filantropică a Ford Motor Company. Ford Fund investește în programe transformaționale care impulsionează inovația, responsabilizează oamenii, promovează mobilitatea socială și îmbunătățește prosperitatea comunităților. Ford Fund colaborează cu parteneri locali și globali pentru a crea oportunități în zona educațională, pentru a încuraja șofatul sigur și responsabil, pentru a implica angajații în programe de voluntariat și pentru a înnobila viața comunității. Pentru mai multe informații, vizitați http://community.ford.com, alăturați-vă pe Facebook pe pagina @FordFund și urmăriți contul de Twitter @FordFund.

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, promovează și asigură service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri și autovehicule electrice Ford, precum și autovehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și urmărește planul de a deveni lider în domeniile electrificare, autovehicule autonome și soluții de mobilitate. Ford are aproximativ 202.000 de angajați în toată lumea.Pentru informații suplimentareprivind Ford, produsele sale sau Ford Motor Credit Company, vizitați www.corporate.ford.com.

Ford Europa produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 54.000 de angajați la facilitățile proprii și aproximativ 69.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de facilități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – același an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.

 

 

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

ALDE DOLJ: DOLJENII POT ACCESA PROGRAMUL ”INVESTEȘTE ÎN TINE” CU ÎNCREDERE

Prin acest program guvernamental 8 milioane de români au o șansă în plus la o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.