Ultimele știri
Acasă / Regiunea-Oltenia / Doljenii, sub TEROAREA VULPILOR
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Doljenii, sub TEROAREA VULPILOR

Invazie de vulpi in sudul Doljului. Localnicii din mai multe comune si sate traiesc de cateva luni cu spaima vulpilor. Oamenii spun ca au obosit sa mai lupte cu pradatoarele care ii lasa fara pasarile din gospodarie. Ei se tem pentru pasarile lor, dar si de o eventuala epidemie de rabie.


Zeci de familii din localitatile Amarastii de Jos, Amarastii de Sus, Zvorsca, Apele Vii, Celaru fac recesamantul pasarilor in fiecare dimineata. Oamenii constata stupefiati ca au ramas mai putine. Vulpea se infrupta fara oprelisti din gainile oamenilor, omorand sau furand zeci de pasari.

vulpe

“Au facut prapad! Ne-au furat gaini, rate, pui. Nu stim ce sa mai facem. Am ramas fara agoniseala de peste an. Vulpile ne ataca in fiecare noapte gospodariile. Suntem disperati!, ne-a marturisit Lenuta, o localnica din Godinel.

Un craiovean a intalnit mai multe vulpi chiar duminica seara, pe ruta Amarastii de jos-Craiova. “In Zvorsca am vazut vulpea cu un pui de gaina in gura. A traversat strada cu toate ca i-am pus farurile in ochi. La intrare in Apele Vii am vazut alta vulpe pe strada principala, iar la iesire din localitate mi-a sarit in fata masinii o alta”.

La vulpe se organizeaza periodic vanatori colective, in vederea micşorarii numarului acestora. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor cunosc aceasta problema, însa nu prea au ce sa faca. Este o perioada in care vulpile vin catre sate, in cautare de hrana.

Atentie, cele care au rabie sunt prietenoase!

Sperantele oamenilor se indreapta catre autoritati si vanatori. Localnicii spun ca le este teama ca nu cumva vulpile sa le muste nu numai animalele din ograda si sa le infecteze cu rabie, ci si copiii: “Vulpile ocolesc capcanele. Vin pana langa case. O vecina a vazut vulpea cum se juca cu cainele. Au inceput sa vina si ziua in curte. Cineva trebuie sa ne ajute. Noi nu putem face fata. Sa vina vanatorii. Avem copii mici, ii lasam prin curte. Doamne fereste, ne putem trezi cu ei muscati de vulpi!”, ne-a spus o alta localnica din Amarastii de sus.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS 2021

PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS 2021 † Dr. Irineu, PRIN HARUL LUI DUMNEZEU ARHIEPISCOPUL …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.