Ultimele știri
Acasă / Sănătate / Medicii angajaţi în spitalele NU MAI AU VOIE voie să primească bani de la pacienți

Medicii angajaţi în spitalele NU MAI AU VOIE voie să primească bani de la pacienți

Conform Deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 19 din 4 iunie, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 590, medicii angajaţi în spitalele din sistemul public de sănătate din România NU MAI AU VOIE voie să primească de la pacienţi, micile atenţii sub formă de plăti suplimentare sau donaţii în afară legii, scriu cei de la extranews.ro.


evz.ro

Medicii angajaţi cu contract de muncă în spitalele din sistemul public de sănătate nu pot să primească plăți suplimentare sau donaţii, chiar dacă pacienţii au dreptul, conferit de lege în prezent, de a recompensă medicii sau spitalele în care au fost trataţi.

Legea drepturilor pacientului prevede că pacienţii au posibilitatea de a oferi angajaţilor sau unităţii în care au fost îngrijiţi plăti suplimentare sau donaţii, doar în limita respectării legii.

 

Conform ştirileprotv.ro, Decizia Înaltei Curţi a venit în urmă unui proces penal de luare de mită, de la Curtea de Apel Mureş, în cadrul căruia avocaţii unui medic inculpat au susţinut că medicul nu e funcţionar public, conform noilor prevederi ale legii sănătăţii. Nouă judecători de la Curtea Supremă au decis însă invers, că doctorii sunt funcţionari publici, iar orice ban primit, fără chitanţă, înseamnă mită.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

ALERTĂ MEDICALĂ! Se întâmplă din nou: Unele dintre CELE MAI FOLOSITE MEDICAMENTE au fost INTERZISE

După întreg scandalul de săptămâna trecută în urma retragerii de pe piață a Eurespalului și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.