Ultimele știri
Acasă / Social / APA PLATA TOXICA în HIPERMARKETURI

APA PLATA TOXICA în HIPERMARKETURI

Inspectorii ANPC au publicat LISTA NEAGRĂ în care apar CINCI MĂRCI cu LIMITE ale parametrilor MICROBIOLOGICI depăşite de MII DE ORI. În Ilfov şi Harghita sunt IZVOARELE ESCROCHERIEI cu apă de băut.


“Protecţia consumatorilor” a descoperit o escrocherie cu apă de băut vândută în Bucureşti, în magazine mari. Mai multe sortimente de apă plată vândute în hypermarketuri și supermarketuri au indicatori microbiologici depăşiţi şi de mii de ori. Pur şi simplu între produs şi etichetă nu mai exista nicio legătură. Consumatorii au crezut că beau apă curată şi sigură din punct de vedere microbiologic şi în realitate consumau apă plată mai toxică decât ceea ce puteau să bea de la robinetul de acasă.

Cinci sortimente de apă de masă şi de izvor, comercializate în hypermarketuri și supermarketuri din București, nu sunt bune pentru consum, întrucât nu respectă indicatorii microbiologici, potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Vezi mai mult pe evz.ro

In replica, societatea comercială AQUA QUEEN SRL sustine ca acuzatiile sunt neconforme cu realitatea.

“(…) Facem precizarea că toate mențiunile au fost și sunt în continuare neîntemeiate, iar comercializarea produselor care fac obiectul articolelor s-a realizat cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare și sub stricta supraveghere a instituțiilor abilitate în acest sens. Astfel, așa cum, în mod corect, se afirmă la un moment dat în materialele de presă, chiar reprezentanții laboratorului la care ANPC a testat apele au declarat: „NU avem competența să decidem dacă apa e conformă sau nu consumului uman”. Adică laboratoarele care au avut sarcina de a analiza probele transmise de către cei de la ANPC, prelevate într-o modalitate cel puțin spus improprie, NU sunt acreditate de RENAR (organismal național de acreditare). Așadar, opiniile, interpretările și concluziile conținute în toate buletinele date publicității nu pot constitui baza la care ar trebui să ne raportăm atunci când decidem, unilateral, ce este bun sau nu pentru consum. Pentru a putea face acest lucru, consumatorul final are nevoie să cunoască toate datele, să beneficieze de transparență și de interpretare CORECTĂ a unor concluzii date de INSTITUTII ABILITATE. (…) Astfel, o chestiune care ținea practic de fondul verificărilor o constituie modalitatea de prelevare a acestor probe: la sursa, sau după îmbuteliere. Pentru fiecare dintre acestea sunt stabilite anumite condiții privind limitele maxim admise și compoziția fizico-chimică a acestor produse. Conform rezultatelor pe care vi le punem la dispoziție se poate constata cu ușurință faptul că toate condițiile privind punerea pe piata a produsului supus comercializarii catre client au fost cu strictete indeplinite, atat la nivelul prelevarii probelor de la sursa, cat si la nivelul prelevarii probelor supuse direct comercializarii, in ceea ce priveste toate punctele de interes (22 C si 37 C). (…)

Din verificarea rapoartelor atașate prezentului drept la replică se desprinde clar faptul că apa comercializată sub sigla AQUA QUEEN a fost analizată sub toate aspectele expres solicitate prin acte normative în vigoare, pornind de la aspect, gust, miros, si ajungand la limitele Pseudomonas aeruginosa si NTG, ufc/ml la 22 C si la 37 C. Concluziile acestor rapoarte au fost interpretate în sensul în care apa comercializată NU conține niciun element care ar putea pune în pericol sănătatea umană. La momentul întocmirii rapoartelor de încercări au fost analizați patru parametri de calitate: germeni, bacterii coliforme, eColi și paraziți.

 În concluzie, apa comercializată de societatea AQUA QUEEN îndeplinește toate cerințele legale, încadrându-se în limitele stabilite prin acte normative în vigoare, neexistând niciun element care ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor finali. Termenul “toxic” utilizat in cadrul unor articole este tendentios, scopul fiind de a induce in eroare consumatorul final! Precizam ca NU au existat cazuri de imbolnaviri sau decese generate de consumul de apa AQUA QUEEN (…)”.

 

 

 

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

ALEGE-ȚI VIITORUL – Parlamentul European lansează astazi un videoclip de promovare a participării la vot. Urmareste in PREMIERA videoclipul!

Cu o lună înainte de alegerile europene din 23-26 mai, Parlamentul European lansează videoclipul „Alege-ți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.