Ultimele știri
Acasă / Social / De luni va puteti inscrie copiii direct în clasa I

De luni va puteti inscrie copiii direct în clasa I

Ministerul Educației a renunțat la decizia ca elevii să înceapă învățământul primar obligatoriu cu clasa pregătitoare.


Copiii care împlinesc vârsta de șapte ani până la 31 august 2016 vor putea fi înmatriculați anul acesta direct în clasa I. Înscrierile se vor derula în două etape, una săptămâna viitoare și alta în luna martie.

„Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a emis o procedură prin care, pentru anul școlar 2016 – 2017, dă posibilitatea părinților care au copiii cu vârsta de șapte ani împliniți până la 31 august 2016 să îi poată înscrie direct în clasa I, fapt care nu era prevăzut în metodologia pentru înscrierea la învățământul primar. Începând de luni, 22 februarie, până pe 28 februarie, părinții care au copii de șapte ani pot să meargă la unitățile de învățământ fie din circumscripție, fie la alte unități școlare care au locuri disponibile, pentru a depune cerere. În situația în care vor fi mai multe cereri decât număr de locuri se va mai organiza o etapă de înscrieri în perioada 11-16 martie, atunci când unitățile de învățământ vor face o procedură cu criterii generale și criterii specifice prin care vor înmatricula copiii pe locurile disponibile. Copiii care nu vor avea loc la școala pentru care au optat inițial părinții se vor înscrie la școala de circumscripție. Procedura interzice ca părinții să-și înscrie copiii la mai multe unități școlare. Inspectoratul Școlar Județean va face verificări și va lua de bună cererea depusă la prima unitate de învățământ“, a precizat Nicușor Cotescu, inspector școlar general adjunct, citat de gds.ro/Alegetv  Cei care au o asemenea opțiune trebuie să depună cerere în cursul săptămânii viitoare sau în luna martie, când unitățile școlare cu mai multe solicitări vor face departajările pe locurile disponibile.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

CENTRUL REGIONAL DE PREVENIRE, EVALUARE SI CONSILIERE ANTIDROG CRAIOVA: O nouă campanie cu privire la consumul de droguri

Agenţiei Naţionale Antidrog lansează începând cu luna martie 2019 campania naţională  de informare şi sensibilizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.